Contribuţii timişene la evaluarea programului Sistem Educaţional Informatizat

BUCURESTI - 31 mai 2006

Comunicat tip General in IT&C

Computerul nu înlocuieşte dascălul, ci îl ajută, oferindu-i posibilitatea să se informeze mai bine, să aibă acces la mai multe informaţii

Contribuţii timişene la evaluarea programului Sistem Educaţional Informatizat

Seria dezbaterilor 'Sistem Educaţional Informatizat - avangarda reformei profunde', a reunit recent la Colegiul Naţional C.D. Loga din Timişoara directori ai liceelor timişene, reprezentanţi ai inspectoratului judeţean, profesori şi elevi, autorităţi centrale si locale, reprezentanţi ai mass-media, pentru a realiza o evaluare realistă a gradului de utilizare a laboratoarelor SEI în judeţul Timiş.

Sistemul educaţional din România dispune acum de numeroase facilitaţi care poate transforma obligaţia de a învăţa în motivaţie.
Astfel, cei prezenţi la seminar au avut posibilitatea de a asista la o premieră - lecţia AeL susţinută în laboratorul SEI din Liceul Grigore Moisil din Timişoara a fost preluată de serverul localizat în laboratorul SEI din Colegiul Naţional C.D. Loga şi simultan a fost vizualizată de cei din amfiteatrul colegiului naţional.

Elevii, dar şi profesorii au la dispoziţie un important instrument complementar de predare/învăţare, care trebuie utilizat la capacitate maximă de beneficiarii programului SEI.
Ilustrativă în acest sens, a fost lecţia de fizică susţinută de un cadru didactic din Timişoara cu ajutorul lecţiilor AeL, în laboratorul SEI.
S-a putut face o comparaţie cu procesul de predare tradiţional (bazat pe discursul profesorului) remarcându-se implicarea mare a elevilor şi gradul inalt de interactivitate elev-profesor obtinut cu noile modalitati informatice de educaţie.

In cadrul dezbaterii, invitaţii au fost rugaţi săi expună problemele întâmpinate în adoptarea noului mod de predare şi să propună metode de îmbunătăţire a procesului de asimilare a acestuia.
Pentru început, s-a făcut o evaluare a implementării platformei AeL, apoi s-a discutat despre relaţia dintre profesor şi elev, dar şi despre reticenţa unor profesori faţă de utilizarea calculatorului în procesul de predare.

Doamna Paloma Petrescu, Secretar de Stat in Ministerul Educaţiei şi Cercetării, a accentuat scopul principal al Programului SEI.
„Utilizarea computerului vine în sprijinul profesorului, dar şi al elevului. Computerul nu înlocuieşte dascălul, ci îl ajută, oferindu-i posibilitatea să se informeze mai bine, să aibă acces la mai multe informaţii”, a spus Paloma Petrescu.

Domnul Radu Jugureanu, eContent Manager în cadrul SIVECO România a precizat că “este necesară centrarea procesului didactic pe elev, nu pe profesor, cum este în prezent”, adăugând că SEI „nu trebuie privit ca un proiect informatic, ci unul didactic, prin intermediul căruia trebuie să se realizeze trecerea de la reproducerea cunoaşterii la producerea acesteia”.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importantă firma producătoare de software din România, asigurând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România - AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP - dar si a unor importante organisme internationale - Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei (EITA), UNPD Global Compact, WEF Transparency si UNESCO.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând http://siveco.ro/.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +40 (21) 3181200, 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/contributii-timisene-la-evaluarea-programului-sistem-educational-informatizat