S-a dat startul in implementarea solutiei de informatizare a Fondului National de Asigurari de Sanatate din Bulgaria (NHIF)

BUCURESTI - 18 decembrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Sistemul Informatic Integrat dezvoltat de SIVECO Romania reprezinta un instrument util pentru eficientizarea serviciilor de sanatate din Bulgaria

Intalnirea de la Sofia din 6 decembrie dintre reprezentantii Fondului National de Asigurari de Sanatate, ai Ministerului Sanatatii din Bulgaria si ai consortiului de parteneriat responsabil cu dezvoltarea solutiei a marcat debutul proiectului de implementare a sistemului informatic integrat in cadrul NHIF.

Proiectul, de altfel unul deosebit de complex, este coordonat de compania francezã BULL S.A.S. si este derulat in parteneriat cu companiile SIVECO Romania si Maccabi Healthcare Services Israel.

Informatizarea sistemului de sanatate din Bulgaria face parte din proiectul „Reforma sectorului sanatatii”, finantat de Banca Mondiala si are ca obiective finale imbunatatirea managementului si a finantarii acestui sector, sporirea transparentei si a controlul in ceea ce priveste distributia resurselor financiare, intarirea controlului tuturor activitãtilor corelate, sporind totodata si eficienta acestora. Toate acestea vizeaza in fapt imbunatatirea calitatii serviciilor de sanatate oferite cetatenilor din Bulgaria.

„Desi avem o expertiza deosebita la nivel international, in ultimii ani am devenit tot mai interesati de tarile din regiune unde ne dorim sa repliem proiectele noastre de success, cu atat mai mult cu cat domeniul tehnologiei informatiei si al comunicatiilor constituie o prioritate in dezvoltarea interna a tarilor din regiunea balcanica si pentru cooperarea regionala. Suntem mandrii sa anuntam inceperea implementarii intr-o alta tara (Bulgaria) a unui produs 100% romanesc, de o complexitate mare. Pe viitor ne-am propus ca acesta sa fie primul dintr-o serie de anunturi pe care urmeaza sa le facem privind participarea noastra la proiecte internationale majore ce vizeaza dezvoltarea de solutii tehnologice complexe”, declara doamna Irina Socol, Director General SIVECO Romania.

Implementarea sistemului informatic integrat va permite obtinerea unei eficiente sporite in distribuirea banilor pentru sistemul de asigurari de sanatate, va imbunatati sistemul de monitorizare si control al necesarului domeniului medical si va creste calitatea serviciilor pentru pacienti.

Despre proiectul NHIF

Proiectului se va dezvolta si implementa in mai multe etape cheie, fiecare fiind alcatuita din sub-etape, urmand ca dupa finalizarea fiecarei sub-etape consortiul sa prezinte catre NHIF un raport referitor la stadiul de evolutie. Dupa finalizarea tuturor detaliilor administrative si legale ale proiectului s-a inceput lucrul la etapa initiala. Acesta consta in analiza si evaluarea infrastructurii (hardware si software) existenta in prezent in cadrul NHIF. Bazandu-se pe aceasta evaluare si pe concluziile care se desprind, a fost dezvoltat un plan de lucru al proceselor si pasilor de parcurs in viitor, urmand ca primul raport al proiectului sa fie predat in jurul datei de 20 Decembrie 2006.
Sistemul va fi finalizat cand toate modulele vor functiona sub forma unui proces integrat, urmand a fi extinsa implementarea lui in intreaga tara.

Obiectul proiectului de informatizare a Fondului National de Sanatate din Bulgaria vizeaza implementarea si integrarea a douã componente interconectate – sistemul de planificare si distribuire a resurselor financiare si sistemul de management al reclamatiilor, fiecare dintre acestea fiind asistate de aplicatii de suport. Sistemul informatic integrat al NHIF include module de management al reclamatiilor pentru toti subiectii implicati in sectorul asistentei medicale, al platilor, procesarii de informatii, control al performantei medicale si financiare, mentinere a registrelor cu subiectii si pacientii asistati medical, optimizare a procedurilor pentru procesarea informatiilor referitoare la droguri si medicamente, ca si procesarea datelor despre tratamentele medicale aplicate persoanelor care calatoresc in spatiul UE.

Despre consortiul international implicat in implementarea sistemului NHIF

Proiectul se bucura un interes deosebit, atat in randul mediului de afaceri din Bulgaria, cat si din partea mass mediei, transparenta si etica de care au dat dovada partenerii implicati in dezvoltarea si implementarea lui constituind o dovada a competentei si eligibilitatii lor.

De mai mult de 30 de ani, compania BULL isi desfãsoarã activitatea din pozitia uneia dintre companiile de top la nivel mondial in sectorul IT. Compania, cu sediul central in Franta, are in prezent birouri in mai mult de 100 de tari din intreaga lume. Echipele de experti BULL dezvolta si integreaza solutii software la nivel mondial in sectoare – cheie ale economiei si societatii, concentrandu-se in special asupra domeniilor de sanatate, financiar, public, industrial, de telecomunicatii si al apararii.

SIVECO Romania este cea mai mare companie romaneasca de software, detinand o vasta expertiza in domeniul eHealth, prin participarea la proiecte precum cel de infomatizare a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate din Romania, a sistemului pilot HZZO din Croatia sau a proiectului Nepenthes din Franta.

MACCABI Healthcare este o organizatie de top din domeniul sanatatii, pe deplin automatizata, ce va juca in cadrul consortiumului rolul Consultantului de Business intern si va ghida Institutul National de Asigurari de Sanatate si consortiumul de firme IT spre cei mai siguri si adecvati pasi in procesul automatizarii.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/s-a-dat-startul-in-implementarea-solutiei-de-informatizare-a-fondului-national-de-asigurari-de-sanatate-din-bulgaria-nhif