Marius Ghenea devine Viking

BUCURESTI - 5 martie 2008

Comunicat tip General in Constructii

Viking Profil participă la Expoziţia Internaţională Construct Expo Antreprenor care se desfăşoară la Romexpo

Marius Ghenea, cunoscut business angel, îşi extinde investiţiile pe piaţa construcţiilor, prin preluarea unei participaţii majoritare a producătorului de ţigle metalice, Viking Profil, singura investiţie 100% românească semnificativă din acest segment de business.

„De o perioadă lungă de timp, analizez diferite propuneri de investiţii venite de la antreprenori români, Viking Profil fiind una dintre acestea. Consider că este un moment oportun pentru a intra pe piaţa construcţiilor, luând în considerare că, în România, afacerile din acest domeniu au o dinamică explozivă, în următorii ani, putând atinge un procent de creştere anual de 25-30%”, a declarat Marius Ghenea, Preşedintele Viking Profil.

Investiţia în Viking Profil se ridică, într-o primă etapă, la un milion de euro şi se va derula pe parcursul primelor nouă luni ale acestui an, fiind destinată dezvoltării producţiei şi susţinerii canalelor de distribuţie.

“Negocierile cu Marius Ghenea pentru preluarea Viking Profil au durat doar câteva luni întrucât a existat acea chimie de ambele părţi, care este foarte utilă în finalizarea proiectelor de investiţii de acest gen. Ca antreprenor, îmi doresc să duc compania la următorul nivel de dezvoltare, să ne atingem obiectivele stabilite, dar şi să ne consolidăm o poziţie cât mai bună pe piaţa din România”, a adăugat Radu Mircescu, Director General Viking Profil.
Viking Profil a înregistrat în anul 2007 o cifră de afaceri de aproximativ 2,5 milioane de euro, în condiţiile în care a fost primul an întreg de activitate comercială a companiei, şi ţinteşte pentru anul acesta o creştere a afacerilor de până la şase milioane euro.

Pentru 2008, Viking Profil îşi propune achiziţia a încă trei linii de producţie şi deschiderea a cinci puncte de lucru în ţară, localizate strategic, astfel încât să acopere o cât mai mare parte a teritoriului naţional cu livrări de ţiglă metalică pe distanţe de 100 kilometri sau mai puţin. Compania mai deţine în prezent încă două puncte de lucru la Craiova şi la Bucureşti. Viking Profil are aproximativ 40 de angajaţi şi va ajunge la 100 de angajaţi în 2009, prin extinderea afacerii.
“Pentru ca Viking Profil să aibă o evoluţie pozitivă, este nevoie de o investiţie în acest moment, precum şi de suport pe partea strategică a dezvoltării. Pentru 2008, ne propunem un randament al investiţiei de peste 50%, astfel încât, în următorii trei ani, rezultatele investiţiei exprimate în multipli ai banilor investiţi să ajungă de peste 3,5 ori mai mult”, a adăugat Marius Ghenea.

Producătorul de ţigle metalice Viking Profil îşi propune pentru 2008 consolidarea pe piaţă, prin atingerea unei cote de 3,4%, care, într-un ritm de creştere similar, ar putea ajunge în următorii doi ani la peste 10%.
Viking Profil deţine, în prezent, două linii de producţie care realizează două tipuri de învelitori, respectiv mărcile MIRA şi ARCADIA şi se diferenţiază prin aspecte estetice şi funcţionale, permiţând clientilor să aleagă cea mai bună soluţie de acoperiş pentru casa lor.

Marius Ghenea apreciază că piaţa de ţiglă metalică pe care activează Viking Profil, care include piese de finisaj şi accesorii, dar fără sisteme de jgheaburi şi burlane, a fost în anul 2007 de circa 150 milioane euro şi va avea o creştere de până la 20% anul acesta, la peste 180 milioane euro.

În cadrul expoziţiei internaţionale pentru materiale şi sisteme pentru construcţii, Construct Expo Antreprenor, ediţia a XV-a, organizată la Romexpo, va fi prezent şi producătorul de ţigle metalice, Viking Profil, alături de companii din 19 ţări. Viking Profil este localizat în Pavilionul Central, la standul B322 .

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Viking Profil
Viking Profil este o companie care are capital 100% românesc, specializată în producţia sistemelor de învelitori metalice, tip ţiglă metalică, piese de finisaj, precum şi toată gama elementelor componente. Compania a fost înfiinţată în 2005 la Ploieşti şi are ca parteneri – producători importanţi de oţel, cum ar fi ArcelorMittal, Corus, oferind cele mai bune semifabricate din tablă de oţel.

www.vikingprofil.ro