Sony lanseaza HX1, primul Cyber-shot cu senzor CMOS Exmor

BUCURESTI - 25 martie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Noul model Cyber-shot HX1 de la Sony îmbină calitatea impecabilă a imaginii, fotografierea ultra-rapidă şi funcţiile inovatoare, într-o cameră foto digitală elegantă şi extrem de uşor de utilizat.

• Senzor CMOS ‘Exmor’ de 9.1 megapixeli efectivi pentru fotografiere rapidă şi zgomot redus de imagine

• Fotografiere rapidă în rafală, de până la 10 cadre pe secundă

• Obiectiv G de calitate premium, superangular, de 28 mm cu zoom optic 20x

• Filmare HD 1080/30p cu sunet stereo la 30 de cadre pe secundă

• Mod panoramă în cameră, prin realizarea în cameră a unui colaj de imagini pentru panorame extra largi

• Ecran LCD rabatabil Clear Photo Plus, de 3 inci (7,6 cm)

Modelul de vârf din gama Cyber-shot prezintă sofisticate tehnologii optice, de captare şi de procesare a imaginii, oferind posibilităţi creative fără egal.

Cu performanţe de invidiat şi un zoom optic puternic 20x, modelul HX1 este totodată foarte compact. Sony Cyber-shot HX1 este partenerul perfect pentru utilizatorii ce au nevoie de un aparat cu funcţii avansate şi performanţe extraordinare, dar care doresc să evite inconvenientele deplasării cu un aparat DSLR şi obiectivele aferente.

La baza noului model Sony Cyber-shot, stă senzorul de ultimă generaţie, CMOS ‘Exmor, cu o rezoluţie de 9.1 megapixeli efectivi. Dezvoltată iniţial pentru modelele DSLR Sony Alpha, tehnologia ‘Exmor’ permite realizarea unor fotografii remarcabile, cu zgomot de imagine extrem de redus, în special la sensibilităţi ISO ridicate.

În completarea puternicului procesor de imagine BIONZ, senzorul CMOS ‘Exmor’ permite fotografierea la rezoluţie maximă, în rafală de până la 10 cadre pe secundă (maxim), folosind un obturator mecanic. Captura în rafală de 10 fps, mai rapidă decât multe camere DSLR, este deosebit de utilă pentru capturarea imaginilor de la evenimentele sportive sau de la evenimente cu multă spontaneitate, precum petrecerile prietenilor.

Senzorul CMOS ‘Exmor’ permite fotografierea în două noi moduri speciale, ce reduc semnificativ zgomotul de imagine, în special în condiţii de lumină redusă. În cazul fotografierii unor subiecte statice, modul “Handheld Twilight” permite capturarea rapidă a şase cadre, ce vor fi combinate în aşa fel încât să rezulte o singură imagine îmbunătăţită, cu nivelul de zgomot de imagine semnificativ redus. În cazul în care subiectul se află în mişcare, modul “Anti Motion Blur” suprapune, de asemenea, şase cadre pentru realizarea unei imagini clare.

Muţumită atât senzorului CMOS ‘Exmor’, cât şi procesorului de imagine BIONZ, noul mod ‘Sweep Panorama’ este un nou mod de fotografiere destinat surprinderii de imagini impecabile ale unor peisaje uimitoare şi panorame urbane, doar prin simpla apăsare a butonului desclanşator şi mişcarea camerei în plan orizontal sau vertical.

Sony Cyber-shot HX1 uneşte o rafală din toate cadrele realizate, pentru o imagine finală panoramică, la înaltă rezoluţie. Imaginile pot fi redate pe ecranul LCD de 3 inci (7,6 cm) al camerei foto, prin folosirea funcţiei de scroll, dar şi pe noile rame foto din seria S sau cu ajutorul consolei PLAYSTATION®3.

O premieră pentru seria Cyber-shot, obiectivul G a fost creat pentru a completa performanţele extraordinare oferite de senzorul CMOS ‘Exmor’ şi procesorul BIONZ.

Dezvoltat iniţial pentru gama de aparate foto profesionale Sony Alpha Digital SLR, obiectivul G încorporează lentile asferice şi lentile ED (care previn aberaţiile cromatice) pentru o precizie optică fără cusur. Utilizatorii vor beneficia imagini la o rezoluţie superbă, cu minimizarea aberaţiilor cromatice, indiferent de setările aparatului, de la un superangular de 28mm până la un super tele de 560mm. Zoom-ul optic 20x oferă posibilităţi numeroase de fotografiere, de la peisaje şi surprinderea momentelor de fericire din familie până la capturarea detaliilor în cadrul evenimentelor sportive.

Modelul Cyber-shot HX1 reprezintă prima cameră compactă Sony capabilă de înregistrare video la rezoluţie HD 1080/30p. Clipurile video filmate cu ajutorul Sony Cyber-shot HX1 redau detalii bogate, clare, precum şi sunet stereo, cu o rată de afişare a imaginilor de 30 de cadre pe secundă.

Utilizatorii pot vizualiza clipuri şi fotografii HD la o calitate deosebită pe un televizor BRAVIA sau pe un orice alt televizor HD Ready*. Funcţia BRAVIA Sync face posibilă afişarea conţinutului redat de pe ecranul camerei pe ecranul televizorului, permiţând controlul asupra prezentărilor, zoom-ului, informaţiilor despre imagini şi altor funcţii, cu ajutorul telecomenzii BRAVIA.

Modelul Cyber-shot HX1 face incredibuil de uşoară realizarea de fotografii impecabile, fără a avea grija setărilor corecte ale aparatului. Funcţia de recunoaştere inteligentă a scenei este completată de funcţia de detecţie a zâmbetului. Fotograful va surprinde automat cele mai frumoase zâmbete, chiar în situaţii de iluminare dificile, precum amurguri sau iluminare din spate.

LCD-ul orientabil de 3 inci (7,6 cm) oferă mai multă flexibilitate pentru încadrarea confortabilă a fotografiei, din orice poziţie s-ar afla utilizatorul. Tehnologia Clear Photo LCD Plus afişează imagini de calitate şi cu un contrast uimitor, la o rezoluţie de 230.000 pixeli, capabilă să surprindă cele mai fine detalii.

O rotiţă de tip “jog” simplifică selectarea şi ajustarea setărilor camereiprin rotire şi apăsare. Pentru un plus de ergonomie, Cyber-shot HX1 beneficiază de un buton programabil, in stil DSLR, pentru acces rapid lafuncţia de detecţie a zâmbetului, balansul de alb sau controlul expunerii.

Modelul Cyber-shot DSC-HX1 va fi disponibil de la începutul lunii mai 2009.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Sony:

Sony este producător de sisteme audio, video, de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei pentru consumatorii de pretutindeni sau pentru destinaţii profesionale. Cu afacerile sale din domeniul muzicii, al filmului, jocurilor şi cele din zona online, Sony se poziţionează ca una dintre cele mai importante mărci de bunuri de larg consum din lume. Sony a înregistrat vânzări consolidate anuale de 55,44 miliarde de euro (8.871 miliarde de yeni), pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2008, bazate pe o rată medie de schimb de 160 yeni la 1 euro. Deţine aproximativ 180.500 angajaţi în toată lumea.

În Europa, Sony a înregistrat vânzări consolidate de 12,73 miliarde euro (2.328 miliarde yeni) pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2008. Sony Europa, cu sediul central la Sony Center am Potsdamer Platz din Berlin, este responsabilă pentru afacerile cu produse electronice din Europa şi a înregistrat vânzări consolidate de 9,55 miliarde de euro pentru aceeaşi perioadă.


www.sony.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/sony-lanseaza-hx1-primul-cyber-shot-cu-senzor-cmos-exmor