ASTROFOTO 2010 - Festivalul cerului in imagini

Targoviste - 5 mai 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Societatea Astronomica Romana de Meteori organizeaza la Targoviste pe 6 mai, ASTROFOTO 2010 - Concursul National de Astrofotografie, manifestare unica în peisajul romanesc de gen, aflata la editia a VI-a.

ASTROFOTO 2010 - Festivalul cerului in imagini

Prima editie Astro-Foto a avut loc in anul 2000, dupa remarcabilele imagini realizate cu prilejul eclipsei totale de Soare din 11 august 1999, devenind de-a lungul timpului atat un spatiu de exprimare vizuala a iubitorilor cerului din Romania, dar si un mediu de formare a tinerilor in acest domeniu de elita al fotografiei prin cursurile si atelierele de lucru sustinute de cei mai buni astrofotografi din tara. Concursul cuprinde patru sectiuni: fotografie tehnica, fotografie artistica, fotografie atmosferica si fotografie montaj, fiind destinat tinerilor cu varsta intre 17 si 35 de ani. Evenimentul se desfasoara pe parcursul a doi ani si se incheie cu o gala de premiere a celor mai buni concurenti.
ASTROFOTO 2010 (www.sarm.ro/astrofoto2010) se va desfasura la Targoviste in perioada 6-7 mai si va cuprinde in program: Gala de premiere a castigatorilor editiei a VI-a a concursului, expozitia participantilor la concurs si expozitia nationala de astrofotografie, minifestival de film astrofotografic (in premiera), muzica astrofolk si un curs intensiv de astrofotografie. Manifestarea va fi gazduita de Muzeul de Istorie Dambovita. Partenerii si sustinatorii acestei editii sunt: Primaria Municipiului Targoviste, Consiliul Judetean Dambovita, Complexul National Muzeal Curtea Domneasca, Centrul Europe Direct Targoviste, Fundatia Judeteana pentru Tineret Dambovita, Technomarket Targoviste, RevoCenter Targoviste, Columna TV si Photomagazine. In concurs au fost inscrise 160 de lucrari realizate in Romania, Franta, Ungaria, Italia, Grecia, Norvegia, Rusia, Maroc, Chile, Insulele Canare, varsta concurentilor acestei editii fiind intre 19 si 34 de ani.
Expozitia va ramane deschisa pana pe data de 11 mai. Intrarea este libera.


Despre Societatea Astronomica Romana de Meteori

Va asteptam alaturi de noi la un periplu in lumea astrelor vazuta prin obiectivul aparatului de fotografiat.
Valentin Grigore
Presedinte SARM
tel. 0722829034, E-mail: vali.grigore@gmail.com
vali_sarm@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/societatea-astronomica-romana-de-meteori/astrofoto-2010-festivalul-cerului-in-imagini