Calitati necesare pentru saltelele copiilor mici

BUCURESTI - 2 iunie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Pentru dezvoltarea fizica adecvata a bebelusilor si a copiilor pana la 3 ani se recomanda utilizarea unei saltele adecvate ca dimensiune si rigiditate.

. Pana la varsta de 3 ani se finalizeaza osificarea coloanei vertebrale si se dezvolta muschii spatelui si cei din zona cervicala. In acest scop medicii pediatri si numeroasele cercetari specifice asupra dezvoltarii copilului pana la 3 ani recomanda pernutele slim, mai exact cele plate, nu foarte bogate in continut, cat si saltelutele rigide, in scopul evitarii deformarii coloanei vertebrale a celor mici. La aceasta varsta pot apare deformari ale coloanei vertebrale: scolioza, cifoza, etc. ce se evidentiaza abia mai tarziu in dezvoltarea corporala a celor mici si se corecteaza cu obositoare sedinte de exercitii fizice specifice. Sa nu uitam faptul ca bebelusii pana la 1 an isi petrec cea mai mare parte a timpului in pozitie orizontala: culcati pe spate sau pe laterale, fie cand dorm, fie in stare de veghe. Acesta este un motiv important pentru care calitatea suportului destinat pozitionarii acestora sa fie adecvat. Pentru parintii responsabili, care doresc o dezvoltarea armonioasa a corpului copilului lor, va recomandam cateva variante de saltelute ce pot fi achizitionate din magazine sau prin comenzi on line. Aceste saltelute sunt realizate din materiale cu rigiditate adecvata si sunt confectionate conform standardelor europene.

            Dintre saltelele pentru copiii cu varste de 0-3 ani ce pot fi achizitionate din magazine sau prin comenzi on line va facem cunoscute cateva. Una dintre cele mai bine vandute este “Salteaua Nichiduta Cocos Confort”. Este realizata din doua straturi de nuca de cocos tratata antialergic si antiacarieni si miezul din burete rigid. Dimensiunile standard permit utilizarea sa in patuturile pliabile sau in cele din lemn. Rigiditatea adecvata a stratului suport garanteaza o pozitionare ergonomica a corpului. Poate fi utilizata pe ambele parti, iar pentru o aerisire adecvata este bine ca de fiecare data cand se schimba husa, salteaua sa fie intoarsa. Acest tip de saltea poate fi aleasa dintre cele cu inaltimea de 10 sau 12 cm.

            Un alt tip de saltea specifica pentru aceasta varsta este si “Salteaua Nichiduta Multistrat” realizata din fibre de nuca de cocos, fibre de hrisca si miez de burete cu rigiditate mare. Se livreaza cu husa detasabila si lavabila. Dimensiunile saltelei sunt 120(L) x 60(l) cm si 9,5 cm inaltime. Salteaua are proprietati antiumezeala, motiv pentru care nu dezvolta mirosuri neplacute pe parcursul perioadei de utilizare. Pana la 6 luni este recomandata utilizarea partii cu nuca de cocos, iar dupa aceasta varsta partea din fibre de hrisca si alternarea periodica.

            Salteaua realizata din fibre de cocos integral reprezinta o alegere buna pentru o perioada indelungata de timp 0-3 ani. Acest tip „Salteaua Nichiduta Cocos integral” permite aerisirea permanenta a saltelei datorita materialelor sale ecologice. Este tratata antialergic si antimucegai, putand fi utilizata alternativ pe o parte sau pe alta. Pastreaza o caldura constanta, indiferent de temperatura din incapere sau de anotimp, evitandu-se transpiratia copilului pe timpul somnului. Dimensiunile sale sunt standard 120X60 cm, inaltimea putand fi aleasa de 10 sau 12 cm. Se livreaza cu husa detasabila si lavabila inchisa cu fermoar.