Igiena intima a bebelusilor si copiilor mici

BUCURESTI - 21 martie 2014

Comunicat tip General in Religie

Un vechi proverb spune ca “Sanatatea este bunul cel mai de pret pe care il pretuiesti dupa ce nu-l mai ai”.

La orice varsta starea sanatatii este foarte importanta pentru orice persoana, iar pastrarea ei de la cea mai fragada varsta se invata inca din familie.

            Pentru orice parinte responsabil pastrarea sanatatii bebelusului reprezinta o sarcina cu caracter de permanenta, ce se poate realiza prin utilizarea unor obiecte specifice de igiena intima a bebelusului. In aceasta categorie se inscriu forfecutele pentru taiatul unghiilor sau seturile de igiena pentru bebelusi ce contin cateva obiecte strict necesare. Pe pielea delicata a bebelusilor se pot instala cu usurinta bacteria care sa genereze sau sa dezvolte exeme, furunculi sau alte boli de piele ce provoaca durere si discomfort. Cu scopul de a evita aceste neplaceri se recomanda utilizarea stricta a unei forfecute pentru unghii cu varfurile ascutite, cu care sa se taie delicat unghiile de la maini si picioare. Pentru pastrarea unei igiene perfecte este bine ca acest obiect sa fie pastrat in carcasa speciala si sa se dezinfecteze periodic. Daca veti achizitiona o trusa speciala dotata cu obiecte de igiena intima pentru bebelus si copilul mic veti beneficia de perie de par, pieptene, manusi, periuta pentru masaj corporal, unghiera si set de pile, dar si periuta de dinti ce poate fi folosita pentru copil inca de la 6-8 luni, odata cu aparitia dentitiei de lapte. Miscarea haotica a membrelor specifica bebelusului pana la 5-6 luni poate fi periculoasa in cazul in care unghiile ascutite ale acestuia vin in contact accidental cu retina sau cu pielea de pe fata. Achizitionarea unei forfecute si a unei truse de igiena intima pentru bebelusi va fereste de neplaceri nebanuite cu efecte adesea daunatoare puiului de om.Mai multe produse vezi pe http://www.nichiduta.ro/categoria-7/igiena-si-sanatate/subcategoria-59/igiena/p1/

            Un alt accesoriu esential in igiena intima a bebelusului il reprezinta pachetele de ingrijire. Acestea, in functie de modelul dorit, contin o serie de obiecte destinate bebelusului dintre care mentionam: termometru pentru baie si camera cu un design atractiv, biberon cu doua variante de volum si tetina, pompa pentru nas ce permite eliminarea secretiilor nazale periodice sau utilizarea acesteia in cazul racelilor specifice anotimpului friguros, si alte obiecte pe care le veti putea utiliza in cazul achizitionarii unui asemenea pachet. Tampoane si alte obiecte sterile existente in aceste pachete de ingrijire pot fi utilizate nu numai in casa, ci si in cazul deplasarilor in alte locatii pentru o perioada mai mare de timp a mamei si bebelusului. Ermetizate in truse compacte, aceste obiecte pot fi utilizate de catre mama chiar si in autoturism in timpul calatoriei.

            Pentru igienizarea locala a unor zone ale corpului noului nascut este recomandat sa utilizati fesele ombilicale elastice pentru bebelusi, tampoanele sterile sau seturile de scutece confectionate din materiale moi, bumbac alb sau cu imprimeuri, lavabile la temperaturi ridicate.

            Pentru igiena dentitiei de lapte se recomanda folosirea periutelor de dinti speciale, cu peri moi, cu un design placut si atractiv, cu capac de protectie, care pot fi pastrate in suporturi pahare speciale si personalizate.

 Mai multe despre nou nascuti pe  http://ro.wikipedia.org/wiki/Nou-n%C4%83scut