Sfaturi de la nichiduta.ro

BUCURESTI - 18 aprilie 2014

Comunicat tip General in Afaceri

Deplasarea in siguranta cu autoturismele este o prioritate atat in cazul adultilor, cat si a copiilor.

            Deplasarea in siguranta cu autoturismele este o prioritate atat in cazul adultilor, cat si a copiilor. Normele de circulatie rutiera ce se adreseaza soferilor implica existenta si utilizarea scaunelor auto pentru copiii de pana la 13 ani. Protectia pe care le-o ofera copiilor scaunele auto este incontestabila, atat in timpul deplasarii, cat si in conditii de impact sau franare brusca.

            In functie de varsta si greutatea copiilor s-au conceput scaune confortabile, usor de montat pe bancheta din spate a autovehicolului. Pentru deplasarea in siguranta si sub rigorile legii in cazul in care si copilul de 0-7 ani este pasager implica achizitionarea unui scaun auto pentru copii. In cazul in care doriti sa faceti alegerea potrivita in timp scurt, va sugeram sa accesati www.nichiduta.ro unde veti descoperi o gama variata de produse de acest tip la preturi accesibile. Un avantaj al achizitionarii unui astfel de produs on line il reprezinta timpul alocat alegerii, livrarea care se face la domiciliu si faptul ca plata se face la livrarea produsului.

            Pentru a veni in sprijinul alegerii Dvs. vrem sa mentionam cateva aspecte esentiale despre scaunele auto pentru copii pe care le puteti avea accesand site-ul mentionat.

            Pentru copiii de la 0-3 ani cu greutatea de pana la 13 kg puteti opta pentru varianta cosului auto sau a scaunului auto. Cosul poate fi utilizat atat ca scaunel in masina, cat si ca leagan sau scaun pentru transport in deplasarea in aer liber. Structura usoara permite si transportul in mana a cosului, dotat cu accesorii de prindere in trei puncte de siguranta. Cosul este dotat cu invelitoare calduroasa pentru picioare, dar si cu capotina detasabila care il freste pe micut de vant, ploaie sau zapada in cazul transportului in aer liber. Husa detasabila si lavabila, realizata in culori personalizate pe sexe sau unisex, permite mentinerea igienei si a curateniei. Designul placut este atractiv pentru copiii care vor descoperi confortul si siguranta in timpul deplasarii. Alte tipuri de cosulete auto pentru copii permit un sistem de montare si pe landou.

             Modelele de scaune auto pentru copii au o structura rezistenta in ciuda greutatii intregului ansamblu, iar spatiul destinat copilului este foarte generos, chiar si pentru atunci cand va creste mai mare. Sistemul de prindere in trei puncte nu permite alunecarea acidentala, iar marginile sunt captusite astfel incat cel mic sa nu se loveasca. Aceste scaune pot fi utilizate, datorita greutatii lor in scopul pentru care au fost concepute, dar si ca leagan, loc pentru somnul copilului sau transportare manuala. Un alt avantaj il contituie si manerul reglabil, ajustabil dupa necesitate. Materialele rezistente si impermeabile, in culori placute, pot fi cu usurinta spalate sau curatate.

            Pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 luni si patru ani veti descoperi o gama variata de scaune pentru copii ce pot fi fixate atat cu fata, cat si cu spatele in directia de deplasare a autovehicolului. Personalizate in functie de culoare, sistemul de prindere in cinci puncte, pernitele laterale si cele din zona capului asigura confort si siguranta in cazul deplasarii pe distante lungi. Usor de instalat in orice tip de autoturism, alegerea culorii se poate face in functie de sexul copilului sau culoarea masinii.

            Dintre tipurile de scaune auto pentru copii va sugeram alegerea modelului, “Chipolino verso” care detine caracteristicile pentru montare simple dar sigure. Pernitele amplasate in zona capului, atat cea din zona occipitala si cele laterale asigura conditii maxime de siguranta in caz de impact lateral. Centura de siguranta cu prindere in cinci puncte asigura conditiile de siguranta, dar nu ingradeste miscarile normale ale copilului cu varsta de 0-4 ani. Spatarul rabatabil in trei pozitii garanteaza confortul in starea de veghe, dar si in timpul somnului.

            Pentru copiii mai mari, cu greutatea de 20-25 kg veti descoperi o gama variata de modele, personalizate in functie de culoare. Designul elegant, usurinta montarii/ demontarii si siguranta pe care o ofera micilor utilizatori le recomanda pentru montarea in orice tip de masina. Sistemul de prindere in cinci puncte si suportul pentru umeri au sisteme de justare in functie de inaltimea celui mic.

Ofera siguranta fara a le ingradi miscarile, astfel incat deplasarile lungi nu constituie un impediment. Pozitionarea scaunului se poate regla in cinci moduri, oferind atat conditii perfecte pentru somn, cat si pozitionarea comoda pe timp de veghe fara posibilitatea deformarii coloanei in cazul unei deplasari solicitante ca timp si distanta.

            Unul dintre modelele de scaune auto pentru copii pe care il puteti achizitiona accesand www.nichiduta.ro este “Young sport” apreciat de majoritatea celor care il utilizeaza, ca urmare si castigator al numeroaselor premii internationale. Acest tip de scaun este destinat copiilor cu greutatea intre 9-36 kg si este prevazut cu pernite pentru cap, inclusiv pe partile laterale; centura de prindere in cinci puncte, reglabile si usor de ajustat dupa necesitate.

Avantajul sistemului de prindere este si posibilitatea de reglare si prindere a centurilor in trei puncte in cazul copiilor mai mari. Confortul sporit al acestui tip de scaun pentru copii este determinat si de spatiul generos de care beneficiaza copilul in timpul deplasarii. Siguranta copilului este la fel de buna incepand cu 9 luni, pana la 12 ani si datorita aripilor laterale de sustinere la cap, la sezuta si la corp in cazul unui impact lateral sau frontal. Reglarea pernutelor pentru cap si a spatarului permite pozitionarea corpului confortabil atat in timp de veghe, cat si pentru somn. Textura impermeabila asigura igiena si curatenia scaunului, precum si detasarea acesteia in vederea spalarii.Vezi mai multe detalii pe http://en.wikipedia.org/

    Legiferarea utilizarii scaunului auto pentru copii sporeste posibilitatea deplasarii in siguranta a intregii familii in orice locatie. Amplasarea scaunului pentru copii pe bancheta din fata, dar cu spatele in directia de mers, sau pe bancheta din spate permite calatorii in siguranta, fara teama ca la un eventual impact cel mic va avea de suferit sau va avea leziuni in urma impactului. Acum, cand din ce in ce mai mult familiile se deplaseaza cu autoturismele personale, pe distante mai lungi sau mai scurte, posibilitatea de a calatori impreuna cu cel mic prezinta si  beneficiu major pentru acestia.