Siguranta si sanatatea copilului

BUCURESTI - 17 martie 2014

Comunicat tip General in Afaceri

De indata ce copilul reuseste sa faca singur primii pasi, se marcheaza o alta etapa in dezvoltarea sa

. Parintii sunt, fireste, foarte bucurosi de reusita celui mic, dar in egala masura trebuie sa-i asigure spatii de deplasare in siguranta pentru a-i proteja integritatea corporala. Manat de o curiozitate lacoma de cunoastere, copilul de peste 9-10 luni vrea sa cunoasca lumea din jur, deplasandu-se si apucand sau tragand diferite obiecte pe care apoi le duce instantaneu la gura pentru a le “gusta” pentru a le cunoaste.

            Parintii responsabili nu vor ingradi aria de deplasare a copilului prin camerele locuintei, ci ii va oferi posibilitatea sa se deplaseze in deplina siguranta. Cateva elemente simple, la preturi accesibile si cu posibilitatea de achizitionare on line, le stau la dispozitie in acest scop.

            Va oferim cateva sugestii pentru siguranta si protectia copilului in locuinta. Din aceasta categorie fac parte seturile de aparatori flexibile pentru colturi. Realizate din material rezistent, transparent si ecologic, aceste coltare se monteaza simplu pe colturile mobilierului fara a deteriora materialul din care acestea sunt realizate. Ca un mic amanunt, aparatorile pot ramane permanent montate chiar daca cel mic va creste, pentru a evita chiar si lovirile accidentale ale adultilor. Fiecare dintre noi avem cel putin o experienta neplacuta de lovire in coltul mobilei, cu urmari dureroase si vanatai neplacute!

            Dispozitivele de protectie ce pot fi montate pe usa frigiderelor si a dulapurilor ii feresc pe cei mici de accidente neplacute. Montarea acestor elemente se face simplu, fara suruburi dar nu permit deschiderea unor usi care nu prezinta siguranta pentru copil. Adesea copiii mici fascinati de mirajul lumii necunoscute din dulapul de haine patrund in interior si, neputand raspunde la chemarea parintilor, raman blocati ore in sir.

            Prizele reprezinta un loc periculos, de mare atractie pentru cei mici. Aparatorile pentru prize sunt realizate in mai multe variante, iar Dvs. puteti achizitiona on line modelul dorit, dupa preferinta. Dispozitivele de protectie multifunctionala elimina riscul manevrarii de catre copil a diferitelor obiecte electrocasnice. Realizat din materiale usoare, flexibile, se adapteaza in diferite conditii datorita curelusei flexibile ce permite deschideri cu diferite unghiuri. Elementele de protectie pentru sertare si/sau dulapurile din bucatarie elimina riscul accidentelor provocate de tragerea lor sau spargerea veselei in cazul accesului copilului in bucatarie si nesupravegherea sa de catre adult. Elementele mai sus amintite pot fi achizitionate separat sau intr-un pachet ce contine suficiente elemente, la un pret accesibil.

            Impotriva alunecarii sau caderii accidentale din pat, se pot achizitiona bare de protectie  portabile. Realizate pe un cadru metalic rezistent cu o plasa incastrata in rama, barele de protectie au sisteme adaptabile oricarui tip de margine a structurii patului. Usoara si pliabila, corespunde unei lungimi de 156 cm, protejand copilul care se joaca pe pat in deplina siguranta.

            Special realizat pentru a sustine copilul in perioada cand exerseaza mersu,l este hamul. Conceput din material rezistent, cu centuri ajustabile la nivelul umerilor si a corpului este ideal pentru parintii sau bunicii care nu se pot apleca mereu pentru sustinerea celui mic in timpul deplasarii.