Asseco South Eastern Europe organizeaza conferinta“New Banking Vision 2010”

BUCURESTI - 12 mai 2010

Comunicat tip General in IT&C

Aceasta este una din cele mai importante conferinte regionale care se adreseaza sectorului financiar-bancar si se va desfasara in perioada 25-28 mai 2010, la Umag, o statiune din Croatia.

Asseco South Eastern Europe organizeaza conferinta“New Banking Vision 2010”

Piotr Jelenski, CEO, Asseco South Eastern Europe: “In cadrul sesiunilor care vor avea loc vor fi abordate subiecte dintre cele mai actuale cum sunt cele referitoare la transformarile majore ale industriei bancare avand ca obiectiv modernizarea serviciilor. Bancheri si analisti vor explica provocarile care stau in fata bancilor pentru realizarea acestui deziderat.

Vor fi abortate subiecte majore si extrem de actuale: Ce am invatat din criza? Ce se pregateste de catre FMI sau banca Mondiala? In ce masura si cum initiativele organizatiilor internationale si ale celor mai puternice guverne vor afecta viitorul induustriei bancare?

Expertii Asseco SEE vor vorbi despre prevenirea dezastrelor pentru servere si retele, a erorilor de software, virusilor, greselilor umane, toate acestea putand avea efecte catastrofale pentru functionarea sistemelor IT.

Lideri ai industriei IT vor prezenta evaluari ale pietei de profil: Oracle dupa achizitia Sun; Provocarile in arena centrelor de date (Cisco, EMC si VMware); Microsoft Wave 14; Raspunsurile IBM la schimbari.

“Din Romania va participa un grup de top manageri din cateva importante institutii bancare”, a declarat un oficial al Asseco SEE (Romania). “Credem ca va fi o buna oportunitate pentru a face mai bine cunoscuta expertiza noastra la nivelul grupului Asseco South Eastern Europe. Strategia companiei are o componenta de sinergie, astfel incat sa punem in valoare la nivel regional expertiza entitatilor de business din fiecare tara, inclusiv a noastra, care sa poata fi valorificata si in alte tari din zona”.

Despre Special Media

Asseco South Eastern Europe (detinut de grupul polonez Asseco) este un grup regional care opereaza in 11 tari, cu aproape 900 de angajati si un volum de afaceri de aprox. 100 mil. euro, detinand competente solide in integrarea de sisteme si servicii IT pentru administratia publica, telecom, sanatate, educatie, media si furnizarea de solutii pentru domeniul bancar.

Asseco SEE (Romania) este rezultatul unui proces de achizitii si fuziuni care a inceput in anul 2007, cand grupul polonez Asseco (unul din cele mai mari din Europa) a achizitionat companiile Net Consulting (integrator de sisteme, printre primele firme IT din Romania, care a activat in cadrul grupului SCOP de la infiintarea acestuia in 1990 si sub denumirea de Net Consulting in perioada 1994 - 2009) si FIBa Software (furnizor de solutii bancare, care a functionat din 1997), care au fuzionat incepand de la 1 ianuarie 2010 sub denumirea de Asseco SEE srl. In decembrie 2009, grupul Asseco South Eastern Europe a mai achizitionat inca o companie romaneasca, Probass, specializata in dezvoltarea de solutii pentru sectorul financiar-bancar, care se afla in prezent in proces de fuziune cu Asseco SEE.

Asseco SEE srl, str. Stirbei Voda nr.150, sector 1, Bucuresti, tel. 2064500
contact@asseco-see.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/special-media/asseco-south-eastern-europe-organizeaza-conferintanew-banking-vision-2010