NetApp a asigurat solutiile informatice destinate ziaristilor la Eurovision

BUCURESTI - 10 iulie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Centru de presa al RTS (Radio Television of Serbia) pentru Eurovision Song Contest a gazduit peste 3.500 jurnalisti, toti lucrand cu VDI(Virtual Desktop Infrastructure de la VMware) – 229 masini virtuale ruland pe 10 servere VMware ESX si storage NetApp.

RTS (Radio Television of Serbia) a instalat 2 sisteme FAS2020 (sisteme aflate la baza gamei NetApp) in cluster si implementate prin protocol iSCSI in mediu Fiber Channel. Fiecare sistem avea cate 4,2 TB spatiu primar de date pe discuri SAS pentru a asigura performanta ceruta de VDI (Virtual Desktop Infrastructure de la VMware) si in secundar 3,5 TB spatiu de stocare pe discuri SATA de capacitate mare pentru backup si pentru fisiere generale.

Unul dintre sisteme era instalat in centrul principal de date al RTS. Prin intermediul software-ului SnapMirror de la NetApp datele erau transferate din centrul principal pe sistemul de rezerva in caz de dezastru instalalt in locatia de la distanta, la Radio Belgrad la circa 2 km de centrul principal. RTS utilizeaza tehnologii de cluster si centre de recuperare in caz de dezastru pentru a-si proteja nivelul de servicii.

Performanta impresionanta a sistemelor NetApp a permis ca RTS sa beneficieze de un acces rapid la datele stocate, criteriu vital pentru difuzarea emisiunilor in timp real. Inaintea si din timpul spectacolului presa a utilizat VDI pentru acces la internet, sa-si scrie propriile articole utilizand Open Office, sa acceseze continutul video si audio oferit de RTS si sa-si redacteze rapoartele.

Date de tipul fisierelor text, continut web si fisiere audio si video care au fost generate si utilizate prin VDI au fost stocate si protejate prin backup pe sistemele NetApp. Fara aceste date jurnalistii nu ar fi fost capabili sa-si redacteze rapoartele la timp si la calitatea dorita. Datorita provizionarii flexibile a resurselor de stocare prin folosirea software-ului FlexVol de la NetApp, RTS a putut asigura jurnalistilor care utilizau aplicatii cu cerinte masive de spatiu de stocare, de tipul audio/video, sa aibe alocata capacitatea ceruta care sa asigure rezultate perfecte pentru difuziune.

Srbolijub Nikitovic (Director Executiv la RTS) explica avantajele practice ale software-ului FlexClone: „eram sub presiunea nevoii de a furniza acces instantaneu la resurse partajate in conditiile reducerii incarcarii storage-ului. Datorita FlexClone am putut sa acceleram in mod dramatic provizionarea resurselor virtuale, accelerand astfel timpul productiv pentru jurnalistii care se bazau pe serviciile noastre”.

In ziua Eurovision Song Contest totul a mers conform planului. NetApp a satisfacut toate cerintele, permitand jurnalistilor sa stocheze si sa genereze continut video de mare densitate in centrul de presa cu o flexibilitate tipica marilor studiouri de productie radio/TV. Srbolijub Nikitovic: „Am primit comentarii din toata Europa perin care eram felicitati pentru cel mai avansat tehnologic Centru de Presa si cel mai bun serviciu livrat vreodata la un concurs de muzica. Datoram acest succes lui NetApp”.

NetApp creaza solutii inovative de stocare si management al datelor care ajuta clientii sa-si accelereze raspunsul la cerintele de schimbare si sa-si eficientizeze costurile. Datorita principilor carora s-a dedicat: simplicitate, inovatie si succesul clientului, NetApp a devenit unul dintre furnizorii de solutii de stocare si de management al datelor cu un ritm de crestere dintre cele mai accelerate.

Clientii de pe tot cuprinsul globului au ales NetApp pentru abordarea solutiilor dincolo de simpla stocare a datelor si datorita portofoliului larg de solutii destinate aplicatiilor curente, stocarii pentru serverele virtuale, backup-ului pe disc si multor altora. Solutiile NetApp asigura disponibilitate non-stop pentru aplicatii si date critice simplificand totodata procesele interne astfel incat organizatiile isi pot dezvolta cu siguranta capacitati noi reducand timpul pana la inregistrarea de profit intr-un ritm mult mai rapid decat pana atunci.

Date NetApp:Anul infiintarii: 1992
Numar de angajati: peste 7.600
Cifra de afaceri (Anul fiscal 2008): 3,3 miliarde dolari
Oficii: peste 130 in toata lumea

NetApp este unul din cei mai importanti parteneri ai Net Consulting pentru solutii de stocare. Net Consulting este NetApp Gold Partner si Authorized Support Partner.

Certificarile profesionale ale specialistilor Net Consulting:

NetApp Certified Data Management Administrator
NetApp Certified Solution Architect - Backup & Restore
NetApp Certified Solution Architect - Business Continuance
NetApp Accredited Storage Architect Professional

Principali clienti:
AutoChassis International
BCR Administrare Fond de Pensii
Dacia Group Renault
Embarcadero Technologies
Institutul National de Statistica
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor
Renault Technologies
Siemens VDO
Universitatea Politehnica BucurestiDespre Special Media

Special Media este firma de PR infiintata in 1999.
Special Media, adresa: Stirbei Voda, nr.150, Bucuresti, sector 1, Victor macri, director general
vmacri@specialmedia.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/special-media/netapp-a-asigurat-solutiile-informatice-destinate-ziaristilor-la-eurovision