Star Storage lanseaza un centru de date de ultima generatie cu investitii de peste 4 milioane euro

BUCURESTI - 21 septembrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Bucuresti 21 septembrie 2009. Star Storage, leader in solutii pentru stocare, arhivare si management de informatii (date si documente) in Romania, anunta lansarea unui centru de date de ultima generatie prin intermediul caruia va furniza companiilor din Romania atat infrastructura necesara cat si un portofoliu complex de servicii externalizate de protectie si management al datelor si aplicatiilor; portofoliul de servicii este dezvoltat pe criterii care tin de eficienta economica si acopera zonele “critice” in interiorul unei organizatii. Centrul de date Star Storage este situat in Bucuresti, B-dul Dimitrie Pompei numarul 8 si este construit conform celor mai exigente standarde internationale in vigoare specifice centrelor de date Tier III (TIA 942, -Telecommunications Industry Association si Uptime Institute).

„In opinia noastra va avea loc o schimbare dramatica a business-ului in urmatorii ani. Presiunea tot mai mare pe cresterea eficientei operationale si implicit reducerea drastica a costurilor este doar unul din factorii de schimbare. Cresterea complexitatii tehnologiei, nevoia de automatizare, standardizare si simplificare eficienta a operatiunilor precum si orientarea catre resurse dinamice, scalabile sunt doar cateva tendinte care influenteaza modul in care companiile vor aborda problematica centerelor de date. Pe de alta parte, posibilitatea utilizarii infrastructurii si aplicatiilor sub forma de servicii fara efectuarea de investitii semnificative (SaaS – Software as a Service, IaaS – Infrastructure as a Service) fac din serviciile externalizate una dintre optiunile strategice tot mai frecvent adoptate la nivel de top management (CEO, COO si CIO). Star Storage anticipeaza aceste tendinte si pregateste un nou model de business, cu o oferta integrata de „infrastructura plus servicii”, in care s-au investit peste 4 milioane de euro, numai in locatia din Bucuresti. Intentia noastra este de a deschide un al 2-lea centru de date regional pana la sfarsitul lui 2011. Investitia estimata pentru acest centru de date se va ridica la cca. 4 mil euro.

Platfoma de servicii pe care o pregatim pentru lansare in perioada imediat urmatoare va permite companiilor o tranzitie rapida si eficienta, din punct de vedere costuri, catre modele de servicii cum sunt SaaS (Software as a Service), IaaS (Infrastructure as a Service), MSSP (Managed Security Services Provider) etc. Centrul de Date Star Storage, bazat pe tehnologie de ultima generatie, combinat cu experienta acumulata in cei peste 9 ani de activitate in domeniul stocarii, arhivarii si managementului de date si documente permite dezvoltarea unui portofoliu complex de servicii externalizate cu valoare adaugata care va fi promovat sub brandul „StarVault”, declara Catalin Paunescu, Managing Director Star Storage.

Externalizarea serviciilor IT catre platforma Star Storage reprezinta o alternativa mai sigura si mai putin costisitoare decat dezvoltarea si intretinerea unei infrastructuri proprii sau a unor aplicatiile dezvoltate in-house sau achizitionate pe baza de licenta, scenariu in care sunt necesare resurse financiare si umane considerabile. In plus, in varianta Star Storage, cea a serviciilor externalizate, costurile sunt minime si predictibile, cheltuielile de capital sunt excluse, resursele companiilor putand fi focalizate pe functiile strategice. Mai mult, modelul oferit de Star Storage este rapid in implementare, fiind un plus pentru companiile care urmaresc rezultate imediate.

Centrul de Date Star Storage este scalabil, suprafata initial lansata fiind de peste 800 mp, oferind toate facilitatile unui centru de date de nivel 3 (Tier 3) in concordanta cu cerintele standardelor internationale in vigoare TIA-942 (Telecommunications Industry Association) si Uptime Institute. Centrul de date Star Storage ofera facilitati complete de redundanta pentru furnizarea de energie electrica (UPS si electroalimentare de urgenta cu generatoare diesel) si sistemul de climatizare si control al mediului precum si sisteme avansate de securitate, protectie antiseismica si prevenire / stingere incendiu. Sistemele de securitate si control sunt organizate in jurul unui singur punct de intrare, cu acces pe baza de sisteme biometrice si de proximitate, monitorizare video si sisteme avansate de detectie al intruziunilor. Centrul de date beneficiaza de prezenta principalilor furnizori nationali de servicii de date si internet.


Date de contact:

Cornelia Ureche
Marketing Manager
Marketing Department
STAR STORAGE
8 Dimitrie Pompei Blvd., Feper Building, 1st Floor, Bucharest 020337, Romania
Phone:+4 (021) 2421395, +4 (021) 2421396
Fax:+4 (021) 2421397
Mobile:+4 0731 000 450
Email:Cornelia.ureche@star-storage.ro
Web:http://www.star-storage.ro

Despre STAR STORAGE SRL

Despre Star Storage

Star Storage este o companie romaneasca, capital 100% privat, activa pe piata solutiilor de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente). Inca din anul 2000, data ce ii confera pozitia de pioner in domeniu, Star Storage dezvolta solutii proprii pe baza tehnologiei si produselor a peste 20 de parteneri de top la nivel international. Complementar, compania ofera o gama variata de servicii externalizate prin intermediul unor centre tehnologice proprii, dezvoltate pe baza ultimelor tehnologii in domeniu: Centrul de Conversie Documente, Centrul de Productie Documente si Comunicare Personalizata cu Clientul/Cetateanul, Centrul de Date, Centrul de Solutii. Solutiile si serviciile oferite de Star Storage sunt utilizate de cele mai mari companii din Romania, atat din domeniul public cat si privat, din cele mai diverse domenii de activitate.

cornelia.ureche@star-storage.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/star-storage2/star-storage-lanseaza-un-centru-de-date-de-ultima-generatie-cu-investitii-de-peste-4-milioane-euro