Antena 1 dezinformeaza fumatorii de tigari electronice!

BUCURESTI - 20 iunie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate, Social

Am fost contactati de reporterii de la Antena 1 pentru un interviu legat de tigarile electronice vs. tigari clasice. Astazi a venit la noi la sediu, Dna/D-soara Magda Bucur si a realizat acel interviu. Totusi se pare ca informatiile primite in cadrul interviului nu au corespuns cu imaginea pe care doreau s-o creeze. Asa ca le-au scos in INTREGIME la montaj. Trimitem acest comunicat, mai mult ca un drept la replica pe care nu am putut s-o avem in cadrul stirilor.

www.tigaraelectronica-nr1.ro

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Am explicat foarte clar ca tigara electronica nu este nociva si ca lichidele comercializate de noi nu contin substante toxice.

Mai departe o sa transcriu ce au scris prietenii nostri de pe forum tigara electronica. Cred ca au fost suficienti de corecti!

Am urmarit astazi la Observator o stire de care mi s-a facut greatza. Au afirmat ca tigarile electronice „pot” fi mai nocive decat cele clasice. De fapt asta au vrut sa scoata in evidenta, pentru ca au modificat interviurile luate exact asa cum si-au dorit.

Au intervievat pe Dna Doctor Magdalena Ciobanu, expert al Ministerului Sanatatii publice, pentru controlul tutunului la Comisia Europeana. Oare Dna Ciobanu, care ne tot dezinformeaza, cu ceva timp in urma prin Adevarul, acum la Antena 1, nu stie sau nu vrea sa spuna adevarul.

Din nou ea sustine ca tigara electronica, de fapt lichidul folosit, contine glycol... si alte substante nocive. Data trecuta afirmase ca aburul tigarii electronice contine dietilen glycol (substanta toxica), aiurea... de fapt substanta era propylen glycol (folosita in industria farmaceutica la amestecul medicamentelor).

Dna DOCTOR nu stie ca de ceva vreme, pentru a nu mai exista povestea cu propylen glycolul, s-a inventat lichidul pe baza de glicerina vegetala??? Dna DOCTOR nu citeste ce scriu alti medici specialisti din lumea intreaga???

Dna DOCTOR nu se uita si ea pe niste rapoarte, analize de laborator, cand face acele afirmatii...?

Ma duce cu gandul ca tot avand acea functie, a intrat prea mult in contact cu producatorii de tigari clasice. Oare acesta sa fie inceputul razboiului mediatic de care va vorbeam cu ceva timp in urma?

Poate ar trebui si parerile altor Doctori, mai in masura sa vorbeasca pe acest subiect, cel putin din punctul meu de vedere:

Prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie

Link: tigara electronica forum

Dr. Joel L. Nitzkin este Presedintele American Association of Public Health Physicians Tobacco Control Task Force

Link: tigara electronica forum

Dragi aburitori, sunt eu nebun... sau mass media incepe si in Romania sa ne intoxice, asa cum au incercat si prin alte parti. Tocmai va spusesem, ca s-a liberalizat tigara electronica prin New York, Canada... locuri in care fusese interzisa.

 

Acestea fiind spuse, dragi TELEVIZIUNI, pe care va urmarim ca sa ne informati corect, nu induceti lumea in eroare! Documentati-va mult mai bine cand este vorba de astfel de stiri! Asta daca nu cumva exista „canale” inca active, dupa interzicerea publicitatii TV la tigarile clasice.