Beneficiile „verzi” ale tigarilor electronice

BUCURESTI - 24 septembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, ONG, Sanatate, Social

Cu cat aflam mai multe despre tigarile electronice cu atat descoperim cat de benefice sunt, atat pentru utilizatori, cat si pentru comunitatile lor.

TigaraElectronica-NR1

TigaraElectronica-NR1

 Alege tigari electronice Premium 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Un studiu de caz a fost publicat recent pe site-ul publicatiei Toronto NOW. Articolul a fost scris de Adria Vasil si prezenta impactul pe care tigarile electronice il au asupra mediului.

Fara a intra in detalii, intrebarea de baza a articolului a fost, „Sunt tigarile electronice sigure pentru mediul inconjurator?” Desi nu a fost dat niciun raspuns concludent, autorul a oferit destul de multe argumente pentru a sugera ca tigarile electronice sunt mai ecologice decat tigarile din tutun. Iata cateva motive citate de Vasil:

„Chimicale toxice – Atunci cand un fumator aprinde o tigara din tutun, fiecare expiratie degaja mii de substante chimice toxice in aer si in plamanii utilizatorului. Cu toate acestea daca toti utilizatorii de tutun ar folosi in schimb tigara electronica, aerul ar fi fost relativ mai curat. Fara fum si ardere nu ar mai exista poluare a aerului din cauza tutunului.

Reciclarea bateriei – Utilizarea bateriilor nu este neaparat o practica ecologica, insa faptul ca tigarile electronice functioneaza cu ajutorul bateriilor litium-ion face ca acestea sa fie mai ecologice decat alte dispozitive care functioneaza cu baterii alcaline. Nu numai ca acestea sunt reincarcabile, dar sunt, de asemenea, usor de reciclat.

Pachetele si mucurile de tigara – Un lucru care ii face pe fumatori sa fie niste personaje negative mereu este tendinta acestora de a arunca mucurile si pachetele de tigara pe jos. Orasul Toronto se lupta pentru a scapa de aceasta problema, la fel ca si Londra si alte orase importante din Europa. Insa, in alte orase din lume care nu dispun nici de resurse si nici de bani, veti vedea pe fiecare strada aruncate mustiucuri de tigare. Daca fumatorii ar folosi tigara electronica aceasta problema ar disparea. ”

Vasil a ajuns la aceeasi concluzie la care multi altii au ajuns: tigarile electronice sunt mai ecologice decat tigarile din tutun. Ecologizarea este inca un motiv pentru care fumatorii ar trebui sa renunte la tigarile din tutun. Pentru a va ajuta sa faceti asta, va oferim o gama completa de tigari electronice cu baterii reincarcabile si reciclabile, atomizoare, lichide si alte accesorii.