Exista probleme medicale legate de tigari electronice?

BUCURESTI - 31 octombrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie, Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare

Tigarile din tutun pe care le fumati in fiecare zi sunt evident daunatoare. Chiar daca ignori dovezile din domeniul medical, consecintele asupra sanatatii sunt redate grafic pe pachetul de tigari.

tigara electronica nr1

tigara electronica nr1

 Alege tigari electronice de calitate! 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Ai putea incerca sa renunti complet fara nici un ajutor. Multi au incercat asta deja si putini sunt cei care au reusit. Nu e de mirare ca multi fumatori s-au concentrat pe tigari electronice ca o alternativa viabila. Dar inainte sa apeleze la ele este firesc ca multi sa se intrebe daca exista probleme medicale legate de aceste dispozitive.

Mai intai trebuie sa luam in considerare procesul de livrare a nicotinei al tigarilor electronice. Ele functioneaza pe baza vaporizarii unui lichid, care contine o doza prestabilita de nicotina dizolvata in el. E-lichidul, numit de obicei, este alcatuit din glicerina vegetala, cu 0 mg, 6 mg, 8 mg, 16 mg sau 24 mg de nicotina dizolvata. In momentul in care trageti din tigara electronica, un senzor activeaza bateria care incalzeste un atomizor care vaporizeaza e-lichidul aflat in cartus. Rezultatul acestui proces este o ceata cu nicotina.

Exista unele probleme de sanatate rezultate din utilizarea tigarilor electronice realizate din acesti compusi de baza? Cele trei componente au fost clasificate de catre autoritatile de reglementare cu calificativul GRAS (general recunoscute ca fiind sigure). Pana acum nu au avut un efect negativ observabil. Formele de vapori au fost folosite de-a lungul anilor in inhalatoarele pentru astm si in productiile teatrale. Deci, nu par a exista probleme medicale legate de utilizarea tigarilor electronice.

Singura substanta care mai ridica probleme este nicotina. Dar nicotina in sine nu este o substanta daunatoare. Nicotina se gaseste in multe substante pe care noi le consumam pentru a ne mentine sanatatea, printre acestea se regasesc vinetele, ardeii si chiar rosiile. Cu toti stim ca aceste substante sunt recunoscute ca fiind sanatoase chiar daca ele contin nicotina. Deci, nu ar trebui sa ne temem ca aceasta substanta ar putea fi daunatoare.

Trebuie sa mai retim si faptul ca tigara electronica nu contine cele peste 4000 de substante daunatoare pe care tigarile clasice le contin. Un alt aspect important este faptul ca aceste substante rezulta din procesul de ardere al tutunul, ori tigara electronica nu arde, nu se aprinde si nici nu scoate fum.

Prin urmare, pana in acest moment nu exista motive sa ne temem ca folosind tigari electronice putea sa avem probleme de sanatate. Studiile arata ca tigara electronica este mult mai sanatoasa decat tigara din tutun.