Tigara electronica pro si contra

BUCURESTI - 12 decembrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Banci / Asigurari, Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Juridic

Inainte de a apela la tigari electronice majoritatea fumatorilor se documenteaza inainte. Iata cateva dintre argumentele pro si contra tigarilor electronice.

tigara electronica nr1

tigara electronica nr1

 Alege tigari electronice de calitate! 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Argumente pro tigari electronice

Tigara electronica este cea mai revolutionara metoda de a renunta la fumat de pana acum. Cercetarile arata ca tigara electronica este mult mai sanatoasa decat cea clasica. Acest lucru este posibil deoarece tigara electronica nu contine substante cancerigene, nu arde si nu scoate fum.

La nivel international tigara electronica a reusit sa ajute milioane de fumatori sa renunte la tigari. Tigara electronica poate fi atat o alternativa de a fuma dar si un substitut al fumatului.

Argumente contra tigari electronice

Am facut o selectie a unor posibile dezavantaje pe care majoritatea medicilor le pun pe seama tigarilor electronice.

1. Livrarea de nicotina este variabila

Fiecare utilizator de tigari electronice poate opta pentru o anumita concentratie de nicotina. Unii medici considera acest lucru un dezavantaj la tigari electronice deoarece sustin ca utilizatorul poate inhala mai multa nicotina decat daca ar fi fumat. Contrar acestor opinii exista studii care arata ca un utilizator de tigara electronica inhaleaza la fel de multa nicotina ca si atunci cand ar fuma.

Tot legat de nicotina exista pareri care sustin ca dependenta pe care o da este chiar mai grava decat cea pe care o da heroina. Insa, aceste sustineri dau nastere unor intrebari: De ce nu sunt interzise atunci si metodele de renuntat la fumat (plasturi, guma, pastile) care contin nicotina?

2. Tigara electronica contine nitrozamine

Medicii, in general, uita sa mentioneze anumite aspecte. Nivelul de nitrozamine specifice tutunului, care sa gasesc in tigari electronice, este cu mult mai mic fata de cele care se gasesc in tigarile obisnuite (aproximativ de 1400 de ori mai putine decat la tigarile Marlboro). Mai mult decat atat, nivelul de nitrozamine specifice tutunului este comparabil cu cel din plasturi si guma cu nicotina. Insa, medicii recomanda aceste produse. Nu uitati ca nitrozaminele se gasesc si in branza, bere si aerul respirat.

3. Tigara electronica contine si alte substante cancerigene

Pana in prezent componentele tigarii electronice au fost studiate in repetate randuri si nimeni nu a descoperit o substanta daunatoare. Stim ca exista substante chimice in tigari electronice insa, nu s-a confirma exista uneia care sa fie cancerigena sau care sa dauneze in vreun fel.

4. Adolescentii pot fi atrasi de tigara electronica

Au avut loc numeroase dezbateri pe aceasta tema. Pe scurt, va putem spune ca tigara electronica nu este comercializata minorilor. Tigara electronica este un dispozitiv creat pentru persoanele care doresc sa renunte la fumat. 

In ceea ce ii priveste pe tineri, consideram ca nu se fac suficiente campanii de prevenire a fumatului in scoli. Guvernul ar trebui sa se implice mai mult in astfel de proiecte.

Din pacate foarte multe persoane, care vorbesc despre tigara electronica, nu se documenteaza inainte. Exista destul de multe studii si suficient de multe cercetari legate de tigara electronica. Important este ca atunci cand dorim sa apelam la tigari electronice sa ne informam inainte.