6 Idei pentru redecorarea casei, ieftin si rapid

BUCURESTI - 6 octombrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design

Te-ai plictisit de aspectul locuintei tale? Vrei sa schimbi ceva fara mari investitii? Iata cateva solutii functionale!

DiversMarket.ro

DiversMarket.ro

Cand incepi sa te simti inconfortabil in casa ta, este cazul sa iei masuri. Fie ca se impune o redecorare totala sau una partiala (a balconului, a livingului sau a unui dormitor), ai nevoie sa-ti stabilesti un buget, mai mic sau mai mare, dupa posibilitati si dorinte, si sa incepi planificarea. Decorul din locuinta trebuie sa fie imbinarea perfecta dintre util si placut.

Coloreaza un perete intr-o culoare puternica!

Adori hainele viu colorate? Atunci inseamna ca nu vei avea nicio problema sa-ti colorezi si peretii casei! Nu te teme, nu inseamna ca trebuie sa vopsesti toata casa cu fuchsia, oranj sau galben neon, dar poti sa vopsesti intr-o culoare mai puternica un singur perete de la intrarea in casa. Csnd deschizi usa si esti intampinat cu atata optimism, starea ta de spirit va fi cu mult mai buna!

Regandeste sursele de lumina 

Un alt element care evidenteaza stilul amenajarii unei incaperi este sursa de lumina. Fie ca vorbim despre candelabru sau despre veioze, acestea modifica radical spatiul. Opteaza pentru un candelabru simplu, in acelasi ton cu tavanul sau cu peretii. Pentru veioze poti indrazi la culori mai vii si modele care sa raspandeasca o lumina ambientala placuta.

Schimba perdelele 

Pare complicat dar este una din cele mai simple strategii de redecorare. Poti alege perdele simple, in locul celor bogat impdobite, scurte in locul celor lungi si poti alege perdele cu elemente de decor incluse, pentru perioada speciala de Craciun sau Paste, pentru a da un aer de sarbatoare casei. Perdelele sunt elemente esentiale intr-o camera, iar daca le schimbi, se schimba tot aerul din casa.

Pernele cu model sunt un alt atu

Nu te grabi sa-ti schimbi canapeaua, doar pentru ca te cam plictiseste tapiteria sa. Pentru a-i da un aer nou si captivant poti sa cumperi dintr-un magazin de decoratiuni interioare cateva perne cu un model interesant, pe care sa le alternezi fiecare zi in diverse moduri pe canapea. Sunt mari sanse ca piesa ta de mobilier sa ti se para cu totul alta după ce pui in practica aceasta operatiune!

Tablourile nu trebuie sa lipseasca

Avantajul tablourilor canvas este ca pot decora orice spatiu simplu, ieftin si usor. Intr-o camera simpla, unde elementele de decor nu sunt atat de ample, poti opta pentru tablouri canvas minimaliste, care vor scoate spatiul din anonimat. Totusi este nevoie sa tii cont de 3 sfaturi atunci cand optezi pentru tablouri canvas: ai grija ca tabloul sa fie expus la nivelul ochilor, nu folosi mai mult de 3 tablouri intr-o camera pentru a nu aglomera si nu exagera cu dimensiunile.

Schimba prizele si intrerupatoarele vechi

Exista prize si intrerupatoare in toate formele si dimensiunile, inclusiv oval, in stil georgian, victorian, dar asigura-te ca acestea se potrivesc cu stilul camerei. De exemplu, modelele victoriene si georgiene sunt potrivite pentru locuintele in stil traditional, asa ca sunt de evitat daca locuinta ta este una moderna.

De asemenea, trebuie sa iei in calcul daca vei aborda acelasi stil arhitectural in toate camerele locuintei. Daca nu, atunci alege prize si intrerupatoare diferite de la DiversMarket, care sa se potriveasca cu fiecare design interior. De exemplu, intrerupatoarele cromate lucioase se potrivesc intr-un un hol deschis, in timp ce intrerupatoarele mate sunt mai potrivite pentru camerele intunecate. Exista si persoane care opteaza pentru prize si intrerupatoare de culori diferite. Una dintre cele mai populare combinatii este compusa din intrerupatoare albe si prize neagre in aceeasi camera.

Este foarte important ca locuinta ta sa arate asa cum ti-ai dorit si sa te reprezinte pentru a te simti confortabil in fiecare zi. Pentru acest lucru te poti inspira din reviste, site-uri web din domeniu sau te poti duce in diferite magazine pentru a observa ce-ti place si ce ai vrea sa integrezi in casa ta. Nu uita ca un prim pas pentru a incepe sa redecorezi cu un buget limitat este sa incepi treptat, sa te gandesti ce s-ar potrivi in fiecare camera si sa le achizitionezi pe rand.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/updigital1/6-idei-pentru-redecorarea-casei-ieftin-si-rapid