Controlul oftalmologic la copii, o necesitate constanta

BUCURESTI - 18 mai 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Despre vederea copiilor orice parinte ar trebui sa stie ca este in continua dezvoltare. Este si unul dintre motivele pentru care cei mici trebuie sa beneficieze de controalele oftalmologice de rutina, pentru siguranta ca aceasta este una sanatoasa. Cu atat mai mult este incurajata o astfel de actiune cu cat copilul de astazi petrece un timp destul de mare in fata ecranelor luminoase. Efectele luminii albastre asupra vederii lor sunt mai puternice decat banuim.

Kidoptik.ro

Kidoptik.ro

Vizita la cabinetul specialistului in oftalmologie pentru copii trebuie programata fara retineri mai ales atunci cand se observa comportamente neobisnuite ale ochilor. Poate fi vorba despre ochi rosii, obositi, vedere incetosata, dar si de dureri de cap, insomnii. Acestea pot semnala  o problema de vedere sau nu. De aceea, recomandarea specialistilor Kidoptik, o clinica oftalmologie copii cu experienta, este de a nu lasa neclarificate astfel de comportante.

O vedere sanatoasa a copilului, mai sigura sub supravegherea oftalmologului

Oricand apare o ingrijorare cu privire la sanatatea vederii copilului, parintii trebuie sa isi confirme sau infirme banuiala. Cea mai buna cale de a face asta este de a cere un consult de specialitate unui oftalmolog pediatru.

De ce este Kidoptik clinica in care copiii de toate varstele merg cu placere? Este esential pentru un control clar, precis, ca cei mici sa se simta confortabil in timpul examinarii. In cadrul clinicii mentionate acest lucru este posibil datorita a doi factori importanti ce se imbina armonios. Astfel, cadrele medicale specializate, cu experienta in lucrul cu copiii, se contopesc cu aparatura performanta din dotare. Aceasta din urma este special adaptata nevoilor celor mici, fiind potrivita si in cazul celor care nu au capacitatea de concentrare foarte bine dezvoltata.

Atunci cand examinarea ochilor se desfasoara in mod corespunzator, profesional, si rezultatele vor coincide cu realitatea. Este indispensabil pentru o diagnosticare corecta, urmata de un tratament potrivit. In acest fel poate fi determinat daca este necesara purtarea ochelarilor sau nu.

Pentru cei care petrec un timp zilnic destul de mare in fata ecranelor luminoase, recomandarea este de a purta ochelari de protectie, pentru a reduce din efectele nocive pe care lumina albastra le are asupra vederii in curs de dezvoltare a copiilor.

Inca un aspect important de mentionat, in cazul in care prescrierea dioptriilor este necesara, e ca rama ochelarilor poate avea un impact pozitiv asupra copilului. Mai exact, iata ca estetica acesteia ii poate incuraja pe cei mici sa poarte ochelarii fara a se simti stanjeniti. In acest caz, pe site-ul Kidoptik.ro cei interesati gasesc modele variate dintre care pot alege. Preturile pentru acestea sunt prietenoase.

Desigur, efectuate periodic, controalele poate ajuta le prevenirea unor posibile afectiuni ale ochilor, acolo unde exista risc de dezvoltare al lor. Pentru a elimina orice grija in acest sens deci, parintii ar trebui sa programeze vizite oftalmologice anuale, eventual mai dese acolo unde exista semne ca o problema de vedere este instalata.