Copilul meu are nevoie de ochelari de vedere! Cum ii aleg?

BUCURESTI - 24 noiembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

O veste pe care nu si-o doreste nici un parinte, cea potrivit căreia copilul sau are nevoie de ochelari, este din nefericire destul de frecvent auzita. Asta se intampla din nenumarate motive, iar utilizarea excesiva a dispozitivelor electronice este unul din ele. In urma consultului oftalmologic de specialitate este dat un asemenea diagnostic, iar purtarea imediata a ochelarilor este necesara pentru a preveni sau trata diversele probleme oculare.

Kidoptik.ro

Kidoptik.ro

Odata primit diagnosticul, parintii se orienteaza dupa o pereche de ochelari copii potriviti. Ideal este ca acestia sa fie achizitionati din locul in care a beneficiat si de consult - este mai simplu si mai sigur ca va primi ceea ce trebuie. 

Kidoptik este o clinica oftalmologica din Bucuresti care se adreseaza copiilor si intampina astfel de nevoi - cei mici pot beneficia atat de consult de specialitate si diagnostic corect, cat si de optiuni variate in ceea ce priveste ochelarii. Este foarte important ca rama si implicit lentilele alese sa tina cont de cateva principii. 

Cum trebuie alesi ochelarii copilului?

Inainte de toate, parintii trebuie sa constientizeze cat e de important ca alegerea ramei si prelucrarea montarii lentilelor sa fie facuta in cadrul unui centru specializat. Mai mult decat atat, aceasta trebuie realizata doar sub supravegherea unui medic oftalmolog de copii pentru ca acesta stie exact ce particularitati trebuie respectate pentru ca ochelarii sa fie potriviti. 

In primul rand trebuie aleasa o rama adecvata. Asta inseamna ca va tine cont de trasaturile fetei copilului si de nevoile lui. Exista mai multe tipuri de rame, dupa cum urmeaza:

*rame cu contur complet - sunt ideale pentru copii prin stabilitatea lor. Sunt recomandate in mod deosebit celor care au dioptrii medii sau mari. 

*rame pe fir - se adreseaza celor care se apropie de adolescenta.

*rame pe surub, respectiv pe capse - sunt potrivite pentru adolescenti, insa nu pentru cei foarte activi, care practica sporturi. Acestea se deosebesc prin estetica, deci atentia la purtare trebuie sa fie una sporita.

Conteaza foarte mult si lungimea bratelor pentru ca aceasta dicteaza nivelul de stabilitate al ochelarilor. Daca acestea sunt mai lungi decat e necesar, ochelarii vor aluneca de pe nas, iar in caz contrar (cand sunt prea scurte), lentila va fi prea apropiata de ochi, de gene. 

Astfel de detalii nu trebuie neglijate atunci cand se impune achizitionarea unor ochelari. Sunt repere care sporesc increderea parintilor ca au facut o alegere buna, iar ochelarii sunt o investitie de durata. 

Cand ochelarii sunt alesi din gama propusa pe Kidoptik.ro, o serie de parametri va stabili care este materialul potrivit pentru rama acestora: varsta, dioptria, posibile alergii, dar si temperamentul copilului. Poate fi vorba de materiale precum siliconul, fibra de carbon, aliaje metalice cu nichel, metale, nobile, titan si titan flex, etc.

Avand in vedere astfel de repere, alegerea unor ochelari copii potrivit va fi mai usoara pentru orice parinte. Nu in cele din urma, pretul va fi un criteriu de selectie la Kidoptik, insa in mod cert nu unul care sa afecteze calitatea si eficienta ochelarilor.