Infotrafic si informatii utile despre noutatile CNADNR pe i-drpciv.ro

BUCURESTI - 31 ianuarie 2018

Comunicat tip General in Auto

Un sofer eficient este un sofer bine informat, care are pregatite toate detaliile urmatoarei calatorii pe care o face. Pe langa pregatiri legate de starea tehnica a autovehiculului si de dotarile pe care acesta trebuie sa le aiba, orice sofer trebuie sa aiba in vedere pregatiri legate de informare.

Distante rutiere - Informatii despre trafic

Distante rutiere - Informatii despre trafic

Tocmai din acest motiv, cei de la www.i-drpciv.ro ofera din ce in ce mai multe informatii utile despre tot ceea ce se intampla pe strazile din Romania si chiar si pe strazile din afara tarii.

Printre cele mai utile aplicatii ce pot fi gasite pe www.i-drpciv.ro se numara cea care ofera informatii despre starea drumurilor si evident, aplicatia de infotrafic, care este una foarte complexa.

Starea drumurilor

Orice sofer isi doreste sa stie cat mai multe despre drumurile pe care urmeaza sa circule. CNADNR este o institutie dinamica si genereaza frecvent noi lucrari si restrictii de circulatie. In cazul in care lipseste informarea, exista riscul ca o multime de soferi sa piarda timp sau chiar sa ramana blocati in trafic.

Starea drumurilor este prezentata la zi si este conforma cu informatiile oferite de catre CNADNR, asadar, indiferent de calatoria ce urmeaza sa ia startul, sansele ca aceasta sa fie conform planurilor sunt foarte mari.

Starea drumurilor asigura o informare in mai multe ramuri rutiere:

Informatii despre lucrarile de reabilitare sau de constructie a drumurilor;

Informatii legate de restrictii cauzate de starea vremii;

Informatii legate de evenimente neprevazute, cum ar fi alunecarile de teren sau caderile de copaci.

Infotrafic

Aplicatia de infotrafic se dovedeste si ea extrem de utila. Aceasta este una extrem de complexa si completa, fiind una dintre putinele surse de informare pe care orice sofer se poate baza. Informatiile oferite de aceasta aplicatie vizeaza:

Conditiile meteo. Acestea pot influenta decisiv planurile de calatorie si pot ajuta la luarea celor mai bune decizii. In functie de informatiile legate de vreme, soferul poate sa isi doteze masina cu paturi, lanturi, alimente sau apa.

Blocaje. Nu de putine ori, chiar si pe drumurile Nationale sau pe autostrazi apar blocaje. Din fericire, exista rute alternative si cu o informare corecta, orice sofer poate sa evite intarzierile si pierderile uriase de timp in trafic.

Radare. Zi de zi, pe strazile din Romania sunt prezente o multime de radare care vegheaza pentru un trafic cat mai sigur. In mod normal, radarele trebuie sa fie pozitionate in zonele periculoase, asadar, cunoasterea locurilor in care acestea se afla poate sa ajute la o calatorie mult mai sigura.

Accidente. Din pacate, accidentele sunt o realitate si genereaza pierderi de vieti, raniti si o multime de victime colaterale care pierd mult timp in trafic. I-drpciv.ro ofera prin aplicatia de infotrafic toate informatiile legate de accidentele petrecute pe strazile din Romania.

Un sofer informat este un sofer care ajunge mereu la timp in siguranta. Toate aplicatiile oferite de i-drpciv, incepand cu cea de infotrafic, continuand cu cea care ofera starea drumurilor si terminand cu aplicatiile de calcul al distantelor rutiere si de harta, ofera o informare complexa care genereaza o multime de beneficii. Singura cerinta pentru fiecare sofer este o conexiune la internet, care in ultima vreme este prezenta in aproape orice colt al tarii. Daca aceasta exista, avantajele folosirii aplicatiilor i-drpciv pot fi:

Economie de timp;

Economie de combustibil;

O organizare mult mai buna a fiecarei calatorii prin gasirea celor mai rapide rute si prin pregatirea corecta pentru conditiile meteo si de trafic.