Cont

Definitie Cont

Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica, existenta si miscarile unui anumit mijloc economic si ale sursei acestora pe o perioada de timp.Un procedeu al contabilitatii cu ajutorul caruia se urmareste permanent si sistematic, intr-o forma speciala, in expresie valorica si uneori cantitativ, existenta si miscarea mijloacelor si a surselor acestora, precum si procesele economice si rezultatele financiare ale acestora. Dupa continutul lor economic, conturile se impart in: - clasa conturilor mijloacelor economice- clasa conturilor proceselor economice- clasa conturilor surselor economice- clasa conturilor in afara bilantului (de ordine si evidenta)Dupa sfera de cuprindere, conturile se clasifica in: - clasa conturilor sintetice- clasa conturilor analitice Vezi si Planul de conturi.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cont? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cont.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cont. Definitiile termenilor despre Cont cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cont, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cont.