Contabilitate financiara

Definitie Contabilitate financiara

Sinonime - contabilitate generala, contabilitate unitaraRamura a contabilitatii, are ca obiect circuitul patrimonial al intreprinderii luat in totalitatea si structuralitatea sa ca entitate gestionara. Scopul sau este acela de a determina periodic, de regula la incheierea exercitiului financiar, situatia patrimoniala, situatia financiara, rezultatul global al exercitiului bazat pe gruparea veniturilor si cheltuielilor in functie de natura lor. Ea asigura si gestioneaza informatiile necesare completarii bilantului contabil, contului de profit si pierdere, anexelor la bilant, tabloului de finantare sau tabloului de trezorerie (dupa caz). Functiile contabilitatii financiare: - functia de inregistrare completa a tranzactiilor unitatii economice in scopul determinarii periodice a situatiei patrimoniale si a rezultatului global - functia de comunicare financiara externa (informarea tertilor) - functia de instrument de gestiune a unitatii - functia de furnizare a informatiilor necesare realizarii sintezelor macroeconomice - functia de informare pentru analize financiare. Vezi si Contabilitatea de gestiune

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contabilitate financiara? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contabilitate financiara.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contabilitate financiara. Definitiile termenilor despre Contabilitate financiara cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contabilitate financiara, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contabilitate financiara.