Dol

Definitie Dol

Una din formele viciului de consimtamant care consta in existenta unor mijloace viclene, frauduloase, folosite de una dintre partile semnatare ale unui contract, pentru a o determina pe cealalta sa fie de acord cu semnarea contractului, sau a oricarui act juridic civil.In functie de consecintele pe care le are sau nu asupra valabilitatii actului, deosebim:- dolul principal (acea inducere in eroare care cade asupra unor elemente importante, atragand anularea actului)- dolul incidental (accesoriu, secundar, care cade asupra unor imprejurari nedeterminate pentru incheierea actului juridic civil).Ca si celelalte forme ale viciului de consimtamant, este de subliniat importanta verificarilor anterior semnarii.Fapta poate constitui infractiunea prevazuta de art. 215 Cod Penal (inselaciunea).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Dol? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Dol.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Dol. Definitiile termenilor despre Dol cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Dol, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Dol.