Domiciliu conventional

Definitie Domiciliu conventional

Sintagma ce desemneaza, in mod generic, adresa la care o anumita persoana cere instantei de judecata, in conditiile legii, sa se considere ca domiciliaza o perioada determinata de timp ori intr-un scop bine determinat (spre exemplu comunicarea diferitelor acte de procedura).Domiciliul conventional nu se identifica cu domiciliul real, el este doar un artificiu juridic generat prin efectul unei conventii accesorii, avand menirea sa determine o prorogare de competenta prin vointa partilor.Problema stabilirii unui domiciliu conventional se pune ori de cate ori partile unui contract au interesul ca eventualele interese izvorate din acel contract sa fie solutionate de catre o alta instanta decat aceea care, potrivit regulilor dreptului comun, are o atare competenta. Intr-o atare situatie, ele pot introduce in conventia lor o clauza accesorie prin care sa indice instanta competenta.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Domiciliu conventional? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Domiciliu conventional.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Domiciliu conventional. Definitiile termenilor despre Domiciliu conventional cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Domiciliu conventional, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Domiciliu conventional.