Drept de reproducere si difuzare

Definitie Drept de reproducere si difuzare

(a unei opere de creatie intelectuala) drept subiectiv patrimonial recunoscut de lege autorului unei opere de creatie intelectuala, in temeiul caruia acesta este singurul indreptatit sa intreprinda, direct sau prin contracte incheiate cu alte persoane, masuri de folosire a operei pe care a creat-o, prin fixarea materiala a operei pe un lucru corporal, prin orice procedee (tiparire, dactilografiere, fotografiere, fotocopiere, inregistrare mecanica, magnetica sau cinematografica etc.) si prin difuzarea (raspandirea) in public a exemplarelor operei astfel produse.In mod obisnuit, autorii isi exercita acest drept prin intermediul unui contract de valorificare a dreptului de autor, incheiat cu institutiile specializate.Autorul se bucura, potrivit legii, si de un drept de a trage foloase patrimoniale din reproducerea si difuzarea operei, ca si din orice alt mijloc de folosire a acestuia.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept de reproducere si difuzare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept de reproducere si difuzare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept de reproducere si difuzare. Definitiile termenilor despre Drept de reproducere si difuzare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept de reproducere si difuzare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept de reproducere si difuzare.