Fond de comert

Definitie Fond de comert

Reprezinta un bun unitar caracterizat prin reunirea elementelor necorporale si a unor elemente corporale ce apartin unui comerciant, permitandu-i acestuia sa-si dezvolte clientela. Este constituit in general din elemente mobiliare, incorporale si corporale. Elementele imobiliare sunt excluse. Elementele incorporale sunt clientela si vadul. Elementele corporale sunt materialele, utilajele si amenajarile ce nu au caracter de imobile prin destinatie, dar care au o anumita stabilitate, si care servesc exploatarii intreprinderii (utilaje industriale, material rulant, masini de scris, mobile de prezentare etc.). Marfurile nu fac parte integranta a fondului de comert. In bilant nu sunt inscrise decat elementele sale constitutive. A nu se confunda cu fondul comercial.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Fond de comert? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Fond de comert.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Fond de comert. Definitiile termenilor despre Fond de comert cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Fond de comert, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Fond de comert.