Imprumut de consumatie

Definitie Imprumut de consumatie

Sinonim - mutuumImprumutul de consumatie (propriu - zis, numit si mutuum) este un contract prin care o persoana - imprumutator - transmite in proprietatatea unei alte persoane - imprumutat - , o cantitate de bunuri fungibile si consumptibile, pentru a le utiliza, cu obligatia pentru imprumutat de a restitui la scadenta o cantitate egala de lucruri de acelasi gen si calitate (art. 1576 Cod Civil). Este un contract unilateral, real, ce nu poate avea ca obiect decat bunuri fungibile si consumptibile, si este translativ de proprietate. Poate fi atat cu titlu gratuit cat si cu titlu oneros.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Imprumut de consumatie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Imprumut de consumatie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Imprumut de consumatie. Definitiile termenilor despre Imprumut de consumatie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Imprumut de consumatie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Imprumut de consumatie.