Investitii

Definitie Investitii

Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital. In raport cu modul de folosire a bunurilor de capital, investitiile se impart in:a) investitii de inlocuire (destinate inlocuirii, reproductiei bunurilor de capital scoase din functiune, ca urmare a uzurii lor fizice, a caror sursa este amortizarea)b) investitii pentru dezvoltare (sau nete, destinate sporirii volumului capitalului tehnic real, adica formarii nete a capitalului, a caror sursa o formeaza venitul.Suma investitiilor de inlocuire si a investitiilor nete formeaza investitiile brute de capital, ce contribuie la formarea bruta a capitalului tehnic. Investitiile brute de capital se compun din investitii in bunuri de capital durabile (cu exceptia cheltuielilor pentru bunurile gospodariilor populatiei - care se includ in consumul privat - si a bunurilor durabile - care se includ in productia intermediara a statului) si investitii in stocuri (in modificarea stocurilor de materii prime, semifabricate si produse finite din productie proprie, destinata vanzarii).Din punct de vedere al proprietarului avem investitii private si investiti publice. In functie de plasarea lor, avem investitii interne si investitii externe.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Investitii? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Investitii.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Investitii. Definitiile termenilor despre Investitii cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Investitii, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Investitii.