Nota de debitare-creditare

Definitie Nota de debitare-creditare

Formular tipizat fara regim special.(Cod 14-6-1A) Format X6 tiparit pe o singura fata, in blocuri a 100 de file. Serveste ca: - document de comunicare a operatiilor de decontare intervenite intre unitati si organul ierarhic superior, unitate si subunitati care tin contabilitate proprie si intre subunitati ale aceleiasi unitati care tin contabilitate proprie - document justificativ de inregistrare in contabilitate. Se intocmeste in doua exemplare, de compartimentul financiar-contabil, pe baza actelor justificative care stau la baza operatiei. Circula: - la conducatorul compartimentului financiar-contabil sau inlocuitorul sau, pentru semnare (ambele exemplare) - la compartimentul financiar-contabil, pentru inregistrare (exemplarul 2) - la unitatea sau subunitatea care participa la operatia de decontare, pentru inregistrare: (exemplarul 1). Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil al partilor participante la decontare (la primitor, exemplarul 1, si la emitent, exemplarul 2). Vezi si Normele Metodologice 0/12 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Nota de debitare-creditare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Nota de debitare-creditare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Nota de debitare-creditare. Definitiile termenilor despre Nota de debitare-creditare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Nota de debitare-creditare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Nota de debitare-creditare.