Activ

Definitie Activ

1. Din punct de vedere juridic, reprezinta bunurile economice ca obiecte de drepturi si obligatii. 2. Din punct de vedere economic, activul reflecta modul de intrebuintare a capitalului. 3. Din punct de vedere financiar, reprezinta valorile economice, bunurile in care s-au investit fondurile unitatii patrimoniale. Dupa gradul de lichiditate se compun din:a) active imobilizate, normale, sau active fixe, corporale - masini, utilaje, instalatii, alte valori care se pot transforma in bani si se reinnoiesc dupa timp indelungat b) active circulante - materii prime, materiale sau alte valori care se reinnoiesc frecvent, in functie de ciclul activitatii economice.4. Din punct de vedere contabil, activele sunt impartite in:- active imobilizate- active circulante- conturi de regularizare si asimilate- prime privind rambursarea obligatiunilor.Diferenta dintre totalul activelor si activele imobilizate este denumita si fonduri de rulment.Rata lichiditatii sau gradul de lichiditate al activelor se exprima prin raportul dintre activele circulante fata de total active.Pornind de la activele circulante, se pot stabili si alte corelatii revelatoare pentru o unitate economica:- rata lichiditatii generale = active circulante / credite pe termen scurt- rata lichiditatii imediate = active disponibile / credite pe termen scurt.Vezi si Pasive.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Activ? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Activ.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Activ. Definitiile termenilor despre Activ cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Activ, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Activ.