CONCERTUL EXTRAORDINAR 'CRACIUN CRISTALIN' prezentat de Mihaela Radulescu

BUCURESTI - 11 decembrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Concertul extraordinar

Craciun Cristalin

Manuela Villa, Marcel Pavel, Felicia Filip si Orchestra Operei din Brasov
8 decembrie 2008, Teatrul National, Sala Mare

Luni, 8 decembrie, pe scena Salii Mari a Teatrului National din Bucuresti a avut loc Concertul Extraordinar “Craciun cristalin”, un eveniment in scopuri umanitare ce a reunit cele mai mari voci contemporane ale Romaniei si Italiei: Marcel Pavel, Felicia Filip si Manuela Villa, cu acompaniamentul Orchestrei Operei din Brasov, intr-un regal de zile mari pentru publicul din Romania.

Italieni si romani au celebrat cu aceasta ocazie un important moment precum Craciunul si au dorit sa sprijine copiii defavorizati din Romania, astfel incat o parte din fondurile obtinute vor fi donate copiilor talentati ai Romaniei, dar care nu isi pot dezvolta aptitudinile artistice din lipsa de sustinere financiara.

Spectacolul a fost oferit de ADV Communication si a fost prezentat de Mihaela Radulescu.

Protagonistii evenimentului, copiii, si-au facut simtita prezenta inca de la intrarea in foaierul teatrului, unde invitatii au fost intampinati cu muzica si dans de un minunat cor si de un ansamblu folcloric alcatuit numai din copii. Chiar si Mihaela Radulescu a avut ca partener de scena un baiat de 10 ani. Deosebita a fost si prestatia unui foarte tanar violonist roman, Raul, un exemplu concret al excelentei artistice de care pot da dovada tinerii muzicieni romani.

Mesajul de solidaritate s-a exprimat de aceasta data prin intermediul culturii, al muzicii.

Marcel Pavel si Felicia Filip au fost alaturi de renumita cantareata italiana Manuela Villa, una dintre cele mai bune voci italiene ale zilelor noastre, fiica celebrului Claudio Villa, disparut dintre noi acum 20 de ani, dar inca iubit si ascultat in Italia.

Manuela Villa a interpretat piese celebre precum: “Adagio” si “Granada”, dar emotiile in randul publicului au crescut in timpul interpretarii melodiei “Tu si na cosa grande” si mai ales a melodiei “Nessun dorma”, Manuela Villa fiind considerata la nivel international unica voce feminina cu o asemenea forta de interpretare.

Dupa momentul premierii sponsorilor evenimentului: Intesa San Paolo Bank, Cefin, Iveco Capital, GTC, de catre Presedintele Unimpresa Romania, Stefano Albarosa, concertul a atins punctul culminant cu Manuela Villa care a cantat in duet cu tatal sau, Claudio Villa, multumita tehnicii care a facut posibila proiectia imaginii acestuia, de acum 25 de ani, pe ecranul imens din spatele scenei. La acest moment publicul s-a ridicat in picioare si a aplaudat indelung.

Manuela Villa a cantat si in duet cu Marcel Pavel melodia “Con te partiro’ ”, moment ce a marcat pe scena Salii Mari a Teatrului National din Bucuresti, parteneriatul uman intre Italia si Romania.

Inregistrarea concertului va fi transmisa in ajun de Craciun, pe 24 decembrie pe Antena 1.

Curriculum artisti

MANUELA VILLA
Manuela Villa si-a facut prima aparitie oficiala in cadrul emisiunii de televiziune “Piacere RAI 1”, interpretand melodiile “Granada” si “Un amore cosi’ grande” (O dragoste atat de mare) in 1990.
In timpul turneelor in Australia si Canada a fost aleasa de Alan Menken pentru a interpreta vocea protagonistei “Pocahontas” din desenul animat cu acelasi nume.
O artista completa, dotata cu o extraordinara capacitate si sensibilitate, care isi exprima energia in mai multe directii, reusind sa transmita publicului sentimentele deosebit de profunde.CLAUDIO VILLA
Claudio Villa este unul dintre mai mari exponenti ai Cantecului Italian, cu un record de premii obtinute la Festivalul de la Sanremo, in 1955 cu “Buongiorno tristezza”, in 1957 cu “Corde della mia chitarra”, 1962 cu “Addio....addio”, in 1967 cu “Non pensare a me”. A castigat primul concurs muzical la care a participat cu melodia “Chitarratella”, un mare succes al lui Carlo Buti. La concertele sale, salile erau arhipline. A murit la Padova, unde se operase de inima, iar vestea a fost transmisa in direct la televiziune in ultima seara a Festivalului de la Sanremo din 1987, provocand emotii in randul celor prezenti. In 2007, la 20 de ani de la moartea sa, a fost organizat la Roma evenimentul “Viva Villa”, cu numerosi oaspeti, printre care cei mai mari interpreti ai muzicii italiene.

MARCEL PAVEL
Astazi Marcel Pavel este cantautor si artist polivalent, cunoscand chitara bas, bas, violoncel, pian si percutie. Incepand din 1981 a sustinut numerose turnee in strainatate: Olanda, Germania, Italia, Belgia, Franta (Paris), Elvetia (Lausanne, Geneva), Austria, Polonia, Egipt, Israel, Statele Unite ale Americii, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia, Cipru, Estonia, Republica Moldova.FELICIA FILIP
Felicia Filip si-a inceput studiile ca violonista, ajungand la performanta de a interpreta in calitate de solista Concertul pentru vioara de Max Bruch. Destinul sau era altul insa. Vocea sa a triumfat in fata viorii, devenind astfel studenta la Academia de Muzica din Bucuresti. Dupa absolvire, s-a anagajat solista la Opera Romana. Tanara soprana este supranumita “o noua regina a Traviatei”, rol pe care il interpreteaza cu o “ilustra muzicalitate” si cu forta unei mari interprete de tragedii. Felicia Filip este unica interpreta din lume, castigatoare a tuturor premiilor “Mozart”.ORCHESTRA OPEREI DIN BRASOV
Infiintata in 1953, ca Orchestra a Teatrului Muzical, Orchestra Operei din Brasov a fost recunoscuta drept colectiv de elita al vietii culturale nationale si internationale. Multumita diversitatii repertoriului de-a lungul anilor, orchestra a avut ocazia sa acompanieze solisti de faima internationala precum: Alberto Rinaldi, Virginia Zeani, Nicolae Herlea, Eugenia Moldoveanu, Nelly Miricioiu, Leontina Vaduva, Felicia Filip, Nancy Herrera, Michael Hendrick, sub bagheta unor mari dirijori precum: Jean Bobescu, Petre Sbircea, Corneliu Trailescu, Ilarion Ionescu Galati, Ladislau Roth, Giovanni Papini, Antonello Allemandi si altii.

Despre ADV Communication

cultura, concert
ADV Communication
021/310.42.33

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/adv-communication/concertul-extraordinar-craciun-cristalin-prezentat-de-mihaela-radulescu