Agent economic

Definitie Agent economic

Persoana sau grup de persoane indeplinind functii bine determinate in viata economica. Agentii economici sunt entitati de natura sociala recunoscute si, eventual, oficializate ca atare, prin care anumiti subiecti indivizi sau grupuri concep si promoveaza, in mod coerent, actiuni decurgand din interesele lor.In Romania, potrivit Legii 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale principalii agenti economici sunt:1. regiile autonome, companiile nationale si societatile nationale organizate sa functioneze pentru exploatarea de bunuri ale statului sau valorificarea unor drepturi ale sale in ramurile strategice ale economiei nationale (mine, gaze naturale, posta, transport etc.)2. societatile comerciale, asociatii constituite de persoane fizice si juridice cu scopul efectuarii unor acte de comert organizate conform Legii 31/1990 privind societatile comerciale..

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Agent economic? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Agent economic.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Agent economic. Definitiile termenilor despre Agent economic cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Agent economic, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Agent economic.