“Şah prin videoconferinţă”

BUCURESTI - 17 septembrie 2012

Comunicat tip General in IT&C

Primul simultan de şah organizat în România cu ajutorul sunei soluții de comunicare la distanță video de înaltă definiție Video şi-a desemnat câştigătorii. Atelierul de “Sah prin videoconferință”, a fost organizat de AGER Business Tech, la Straja în cadrul Taberei Internaționale Cangurul.
Scopul atelierului a fost de a oferi elevilor şi profesorilor din tabără posibilitatea de a juca şah cu maestrul Daniel Savin care se afla la peste 350 km distanţă, în Bucureşti. Acest lucru a putut fi realizat cu ajutorul tehnologiei video High Definition oferite de Cisco, care a oferit participanţilor o experienţă video unică.

Despre tehnologia de videoconferință de la Cisco

Tehnologia High Definition Cisco Video oferă contact vizual între participanţi, precum şi capacitatea de a permite utilizatorilor să transmită indicii non-verbale. Prin utilizarea camerelor video HD şi ecranelor multiple, jucătorii s-au văzut unul pe celalalt, au partajat informații şi au desfăşurat un dialog virtual fără limitări de tip spațial sau temporal. Pentru organizarea acestui atelier au fost folosite o serie de sisteme de videoconferinţă de înaltă definiţie de la Cisco, un codec C20 şi un sistem EX 90, care au oferit utilizatorilor calitate fidelă pentru interacţune şi colaborare naturală.

EX90 este un sistem de High Definition Video  mobil de tip desktop care include un monitor de 24 inchi cu rezoluție Full HD și o interfață de 8 inchi, tactilă care permite controlul vieoconferinţei. Ex90 permite partajarea de informații instant, este foarte ușor de folosit, nefiind nevoie de cunoștinte tehnologice. Acesta se poate interconecta cu orice alt sistem asemănător, chiar și cu cele de dimensiuni mici,  telefoane fixe, mobile sau apeluri prin internet. Avantajul acestui produs este posibilitatea utilizatorului de a participa la întâlniri sau şedinţe, direct de la biroul propriu. Camera video aferentă echipamentului EX90 este mobilă, putând fi rotită pentru a putea filma chiar și biroul utilizatorului, în cazul în care acesta dorește să arate celorlalţi participanţi materiale ajutătoare cum sunt desene, scheme sau grafice.

Posibilitatea rapidă de reconfigurare, ușurința în utilizare și montare, precum și securitatea oferită au contribuit la alegerea acestui sistem pentru organizarea evenimentului.

“Utilizând comunicările video în timp real de la Cisco, factorii de decizie din diverse industrii iau decizii mai bune mai rapid. Instituţiile financiare, şcolile, medicii, producătorii şi mulţi utilizatori din alte industrii fac din sistemele video de la Cisco o parte esenţială a mediului lor de comunicaţii.Utilizând tehnologia zilelor noastre, realizarea unei videoconferinţe este la fel de simpă ca realizarea unui apel telefonic.” a declarat Irina Raducan, Key Account Manager Ager Business Tech

În perioada 19-21 septembrie vă așteptăm la Romexpo la Internet and Mobile World 2012, la standul AGER pentru a vă prezenta o serie de sisteme de videoconferinţă de înaltă definiţie de la Cisco, sisteme care oferă o experienţă excelentă pentru utilizatori datorită calității fidele pentru interacţiune şi colaborare naturală

Internet and Mobile World 2012, cea mai mare expo-conferință pentru soluții de business digital & mobile din România, va găzdui între 19-21 septembrie cei mai valoroși profesioniști internaționali.

Irina Raducan, Key Account Manager AGER Business Tech va sustine în prima zi, între orele 12:45- 13:15, sub titlul The in-person meetings don’t need to be exhausting and expensive anymore o prezentarea despre beneficiile videoconferinței.

Despre Tabăra Internaționala Cangurul

Aproximativ 700 de persoane au participat la Tabăra Internațională Cangurul, elevi din clasele IV-XII, câștigătorii concursurilor Cangurul din acest an școlar, precum și copii invitați din alte țări organizatoare ale Concursurilor Cangurul: Belarus, Bulgaria, Georgia, Kazakhstan, Pakistan și Israel.

În cadrul taberei, au fost organizate ateliere educativ- instructive de creație și dezvoltare a personalității, activități sportive, concursuri școlare și de divertisment, ateliere și seminarii. De asemenea, s-a desfăşurat şi a XI-a ediţie a concursului internaţional Multiple- choice Contest in Mathematics.

Despre AGER Business Tech

AGER Business Tech este integrator de soluții dedicate IT, cu peste 15 ani de experiență în proiecte B2B, o companie ce are capital românesc integral privat. Activitatea companiei s-a dezvoltat continuu, de la asamblarea și distribuirea de sisteme de calcul și componente IT pentru segmentul end-user, la dezvoltarea și implementarea unor soluţii IT integrate, personalizate pentru clienții din segmentul B2B.

Parteneriatele cu companii internaţionale (Cisco, HP, Vmware, Microsoft, Novell, Kaspersky Lab, Novell, Dell, Systran etc.) asigură un portofoliu de servicii şi produse complet şi competitiv, la standarde internaţionale: desktop, mobile, servere, soluţii centralizate de storage, reţelistică, securitate, training, management de proiect, mentenanţă, information management, document management, enterprise content management, proiecte de cablare şi instalaţii curenţi slabi, proiectare şi amenajare centre de date.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ager/ah-prin-videoconferin