Saab Automobile AB a incheiat cu succes procedura de reorganizare pe data de 21 August

BUCURESTI - 27 august 2009

Comunicat tip General in Auto

Saab Automobile AB a incheiat cu succes procedura legala de reorganizare supervizata de Tribunalul Regional din Vanersborg (procedura inceputa in 20 Februarie) atingand obiectivele principale ale reorganizarii:

- compania si-a redus cheltuielile si pragul de profitabilitate
- a adaptat productia pentru a satisface mai bine cererea pietii
- a ajuns la o intelegere cu creditorii sai pentru a deduce 75% din datorii
- a concentrat toate activitatile majore inapoi in Suedia
- a fost semnat un acord de vanzare al actiunilor Saab de catre GM catre Koenigsegg Group


Saab Automobile AB iese din reorganizare ca o companie mai supla si mai eficienta, operand din nou in conditii normale. Este o etapa finalizata, care va reinstala increderea clientilor, dealerilor, furnizorilor si angajatilor in viitorul Saab .


Tranzactia cu Koenigsegg Group decurge conform planului si este de asteptata a se finaliza in luna care urmeaza, securizand viitorul Saab ca producator suedez de automobile premium.


Planul de lansare a 4 modele noi in decurs de 16 luni, se deruleaza conform asteptarilor, primele Saab 9-3X fiind deja livrate incepand din August iar noul Saab 9-5 urmand a fi prezentat in 15 septembrie la expozitia internationala de la Frankfurt IAA.

Despre Augusta Motors

Augusta Motors este dealer oficial al autoturismelor Saab in Romania.
Sos. Pipera-Tunari Nr.1/ VT, Voluntari, Ilfov
office@saab-romania.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/augusta-motors/saab-automobile-ab-a-incheiat-cu-succes-procedura-de-reorganizare-pe-data-de-21-august