Fii Agile! Participa La Singurul Curs Din Romania Dedicat Pregatirii Pentru Examenul PMI-ACP

BUCURESTI - 3 septembrie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Cursuri

In termeni foarte simpli, Agile inseamna oameni si interactiuni mai degraba decat procese si instrumente, colaborare cu clientul mai degraba decat negocieri contractuale, imbratisarea schimbarii in loc de urmarea rigida a planurilor.

Cu toate ca metodologii Agile folosesc marile companii cum ar fi Microsoft, Google, Yahoo, EA si Nokia, popularitatea acestora nu este atat de mare precum ar fi trebuit.

Cei interesati de a-si duce cunostintele Agile la urmatorul nivel, pot urma un curs pentru obtinerea certificarii PMI-ACP

Evolutia tehnologiei si dezvoltarea software

Programarea este un domeniu vast. Intr-atat de vast si de dificil de cuprins, incat, din anumite puncte de vedere, poate fi considerat mai degraba a apartine de domeniul „artei” si mai putin de latura exacta a stiintelor.

Cu toate acestea, asta nu inseamna ca trebuie lasate aspecte ale dezvoltarii „la voia intamplarii”, in domeniul „inspiratiei” si sub influenta deciziilor de moment. O asemenea lipsa de organizare si de structura poate implica o serie intreaga de probleme, ce pot aduce cu sine numeroase consecinte.

Asadar, lipsa „managementului” (sau, mai corect, „aplicarea” acestuia intr-un mod haotic, lipsit de structura si fara vreo metodologie anume) poate duce la ingreunarea efortului de dezvoltare, in loc de facilitarea acestuia.

Ca raspuns la aceasta „problema” au fost dezvoltate diferite metodologii. „Datoria” acestora este de a reglementa si standardiza pe cat posibil anumite practici ce s-au dovedit a fi benefice in anumite cazuri.

Adresarea rigorilor unei noi paradigme

Asadar, a devenit extrem de necesara adresarea acestor aspecte intr-un context in care lipsa „rigorilor” poate periclita insusi succesul proiectelor.

Metodologiile adoptate si aplicate proiectelor reprezinta, in esenta, „rigori”. Bine-nteles, exista felurite moduri in care o problema precum aceasta poate fi adresata. Introducerea metodologiilor nu inseamna aplicarea unui algoritm sau unui procedeu intr-o maniera coercitiva, lipsindu-l astfel pe programator de orice spatiu de manevra si micsorandu-i acestuia nivelul de autonomie si initiativa.

Metodologiile sunt destinate imbunatatirii calitatii procesului de dezvoltare si a rezultatului acestuia, nu limitarii posibilitatilor.

Este extrem de important ca, odata ce se decide asupra metodologiei utilizate, sa se tina cont de factorii ce pot influenta buna desfasurare a proiectului.

Exista o sumedenie de astfel de factori, ce variaza de la context la persoanele implicate si la natura proiectului (durata, dimensiune etc.).

Importanta corectitudinii aplicarii metodologiilor

Metodologiile nu trebuie aplicate „orbeste”, procedural. Exista o serie intreaga de aspecte ce pot (si trebuie) influenta decizia cu privire la implementarea unei solutii in acest domeniu. Acesta este si motivul pentru care atentia cuvenita trebuie acordata training-ului.

Este recomandat (daca nu chiar necesar) ca atat project managerii, cat si team leader-ii si developer-ii sa fie familiarizati cu metodologiile de dezvoltare in vederea obtinerii unui randament cat mai ridicat cu putinta.

Cursul BrainConcert PMI-ACP – solutia Agile pentru managementul de azi

Cursul PMI-ACP (Agile Certified Practitioner) se adreseaza tuturor acestor potentiale probleme, concentrandu-se atat pe aspectele esentiale, cat si pe subiectele ce tin de laturile „mai putin evidente” ale implementarii metodologiilor, punand la dispozitia cursantului o abordare deopotriva teoretica, cat si practica.

Pentru mai multe detalii cu privire la curs si la modul de inscriere, dati click aici.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/brain-concert/fii-agile-participa-la-singurul-curs-din-romania-dedicat-pregatirii-pentru-examenul-pmi-acp