Incep cursurile primului Institut de Management Organizational din Romania

BUCURESTI - 29 ianuarie 2007

Comunicat tip General in ONG

Cursurile primului Institut de Management Organizational din Romania (IMOR) incep in 13 februarie 2007 la Bucuresti, sub auspiciile Center for International Private Enterprise Romania (CIPE Romania).

Creat dupa modelul Institutului de Management Organizational al Camerei de Comert a Statelor Unite, o structura cu peste 80 de ani de traditie, IMOR se adreseaza managerilor si angajatilor asociatiilor de afaceri, camerelor de comert si asociatiilor patronale din Romania, oferindu-le instruire in cele mai bune practici internationale in managementul asociatiilor de afaceri.

Cursurile IMOR se concenteaza pe toate functiunile unei asociatii de afaceri, camere de comert sau patronat: rolul unei organizatii de membri, structura si guvernanta, planificare strategica, relatia cu membri, comunicare si relatii publice, advocacy pentru politici publice, finante. Fiecare zi de training cuprinde o sesiune de prezentare a conceptelor teoretice si a unor studii de caz, pentru ca in sesiunile de dupa-amiaza participantii sa aplice conceptele invatate la contextul propriilor organizatii si sa discute temele abordate, explorind posibile schimbari sau imbunatatiri ale activitatii acestora.

“Propunem asociatiilor de afaceri, camerelor de comert si patronatelor din Romania un program de instruire care se va baza foarte mult pe interactivitate, atit intre moderatorii cursurilor si audienta, cit si intre participanti. IMOR va fi locul unde participantii pot proiecta viitorul organizatiilor lor astfel incit sa serveasca scopul si misiunea pentru care acestea au fost create.”, spune Camelia Bulat, Director CIPE Romania.

Toate cursurile se bazeaza pe materiale elaborate de CIPE si folosite in progamele pentru dezvoltarea asociatiilor de afaceri din intreaga lume. Instructorii IMOR sint persoane cu experienta indelungata in mediul asociativ, care au beneficiat de-a lungul timpului de instruire si informare din partea CIPE si care au participat la programele CIPE din Romania si din strainatate, in special ca traineri sau moderatori.

Cursantii IMOR vor primi un certificat de absolvire in urma participarii constante la cele doua etape de instruire de cite patru zile, organizate intre 13-16 februarie si 24-27 aprilie la Bucuresti. Pentru mai multe informatii privind cursurile IMOR si conditiile de inscriere, va rugam sa vizitati pagina de internet: http://imor.ciperomania.org.

Despre Center for International Private Enterprise

Center for International Private Enterprise (CIPE) este o organizatie neguvernamentala americana cu sediul in Washington DC, fondata in 1983 de Camera de Comert a Statelor Unite. CIPE a derulat peste 800 de programe destinate dezvoltarii asociatiilor de afaceri in 95 de tari in curs de dezvoltare. Initiativele sale se concentreaza pe dezvoltare institutionala, asistenta tehnica pentru activitati de advocacy si guvernanta corporativa.

Reprezentanta CIPE Romania si-a inceput activitatea in 2000 cu un proiect de trei ani finantat de USAID Romania, proiect destinat dezvoltarii asociatiilor de afaceri din sectoarele turism, productie si tehnologia informatiei & comunicatiilor. Proiectul s-a concentrat pe asistenta tehnica pentru dezvoltare institutionala prin seminarii, forumuri si conferinte, prin crearea unor oportunitati de investitii, prin programul de granturi si prin programul de experti voluntari.

In 2004, cu sprijin financiar din partea National Endowment for Democracy, CIPE Romania a sustinut crearea Coalitiei Asociatiilor Femeilor de Afaceri (CAFA), entitate ce da femeilor de afaceri o mai mare vizibilitate in dialogul public-privat legat de politicile publice. In 2005, CIPE Romania a inceput un nou proiect care are ca scop constituirea unei coalitii balcanice a asociatiilor femeilor de afaceri, capabila sa promoveze activ o agenda legislativa pentru imbunatatirea statutului femeii antreprenor si a mediului de afaceri. Totodata, CIPE Romania a demarat si proiectul pentru crearea primului Institut de Management Organizational din Romania.

Pentru mai multe informatii privind programele CIPE Romania, va rugam sa vizitati pagina de web www.ciperomania.org.


Persoana de contact: Corina Schwartz
Str. Mendeleev Nr. 8, Ap. 4, sector 1, Bucuresti
Telefon: 021- 319 69 43
Fax: 021- 319 69 68
E-mail: cschwartz@ciperomania.org
www.ciperomania.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/center-for-international-private-enterprise/incep-cursurile-primului-institut-de-management-organizational-din-romania