Clauza de plafonare a raspunderii

Definitie Clauza de plafonare a raspunderii

Acea clauza contractuala prin care partile stabilesc o limita maxima a despagubirilor la plata carora debitorul poate fi obligat pentru neexecutarea lato sensu a prestatiilor la care s-a indatorat, chiar daca prejudiciul suferit de creditor depaseste aceasta limita. Valabila numai daca debitorul nu se face vinovat de dol sau de o culpa grava. Plafonul nu are voie sa fie prea redus, altfel ar deveni o clauza de neraspundere totala. Clauzele prin care debitorul va fi exonerat de raspundere in intregime sunt nule.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauza de plafonare a raspunderii? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauza de plafonare a raspunderii.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauza de plafonare a raspunderii. Definitiile termenilor despre Clauza de plafonare a raspunderii cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauza de plafonare a raspunderii, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauza de plafonare a raspunderii.