Licitatie pentru constructia incineratorului din Portul Constanta

Constanta - 11 mai 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a organizat in data de 10 mai 2004 o licitaţie pentru selectarea contractorului pentru obiectivul „Incinerator”, parte componentă a „Proiectului de Mediu şi Infrastructură în Portul Constanţa”.

Pentru îmbunătăţirea managementului deşeurilor care trebuie incinerate, după analiza cantităţilor de deşeuri, a legislaţiei şi a deficienţelor existente, s-a propus ca deşeurile spitaliceşti provenite din port şi municipiu, precum şi cele potenţial infectate provenite de la nave, să se incinereze într-un incinerator ecologic. Astfel se va elimina pericolul poluării ulterioare a mediului, prin arderea lor în aer liber (ca în prezent) şi depozitarea resturilor rezultate după ardere la rampa de gunoi existentă, prin amestecarea cu celelalte deşeuri.
Colectarea deşeurilor spitaliceşti şi a celor potenţial infectat de la nave se va face în containere speciale, care se vor dezinfecta după fiecare utilizare. Va exista posibilitatea cântăririi şi monitorizării deşeurilor ce se vor incinera. Depozitarea deşeurilor înainte de incinerare se va face într-un spaţiu special amenajat în interiorul clădirii incineratorului. Totodată se vor asigura facilităţile necesare spălării containerelor, mijloacelor de transport şi pentru personalul care va lucra la incinerator.
La licitaţie s-au prezentat cu oferte următoarele firme: GURIS INSAAT VE MUHENDISLIK A.S. – TURCIA, HEYMO INGENIERIA SA – SPANIA, PROGESAM-SIRI SpA – ITALIA şi SEGHERS KEPPEL – BELGIA, cu oferte între 2.339.425,25 euro (fără TVA) şi 4.850.074 euro (fără TVA).
La licitaţie a participat şi un reprezentant al Consultantului General al proiectului: OVM – ICCPET – Germania.
Comisia de evaluare va analiza în perioada ce urmează atât ofertele tehnice, cât şi oferta de preţ.
Proiectul constă în executarea lucrărilor de construcţii şi montajul echipamentului de incinerare. Incineratorul va avea o capacitate maximă de 432 tone/an deşeuri incinerate. Timpul anual de operare va fi de 1,680 ore, cu o capacitate de incinerare de 257 kg/oră. Capacitatea termică maximă de combustie a deşeurilor a incineratorului va fi de 6,300 MJ/h. În procesul de incinerare deşeurile vor fi tratate în mod corespunzător, funcţie de provenienţa lor.
Incineratorul va dispune de mai multe clădiri (administrativă, a incineratorului propriu-zis, de depozitare a containerelor şi pentru generatorul electric de urgenţă), suprafaţa construită a clădirilor fiind de 892mp.
Incineratorul va fi amplasat în imediata apropiere a noii rampe ecologice, astfel încât parte din utilităţi să fie folosite pentru ambele obiective.

Despre CN ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME S.A. CONSTANTA

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta - Incinta Port, Gara Maritima, Constanta, cod 900900
Telefon: 0241-611540
Fax: 0241-619512
Adresa web: www.portofconstantza.com

Pentru mai multe informatii, contactati: Alina Petoanca sau Lucia Fifere
amitu@constantza-port.ro, lciornei@constantza-port

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cn-administratia-porturilor-maritime-s-a-constanta/licitatie-pentru-constructia-incineratorului-din-portul-constanta