Transporturile navale si expeditiile - vizate de olandezi

Constanta - 27 aprilie 2004

Comunicat tip General in Afaceri

Reprezentanţii companiilor de transport şi expediţii VTE (Venlo Transport en Expeditie) şi KUIJKEN Int. Transport B.V. din Olanda au venit la Constanţa pentru a se întâlni cu directorul general al Administraţiei Porturilor Maritime SA – domnul Gheorghe MOLDOVEANU.

Transporturile navale si expeditiile - vizate de olandezi

Acestia au dorit să afle informaţii despre traficul de containere prin Portul Constanţa, în vederea începerii unei afaceri în România.
Oaspeţii olandezi au aflat că traficul de containere pe anul 2003 a fost de 250.000 TEU, cu 50% mai mult faţă de anul precedent, iar în primele două luni ale anului 2004 acesta a crescut cu 100% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în condiţiile în care activitatea la noul Terminal de Containere nu a început propriu-zis. La ora actuală previziunile studiului JICA (finalizat în februarie 2002) au fost depăşite cu 60%.
În prezent Administraţia Porturilor Maritime oferă facilităţi care contribuie la creşterea transportului fluvio-maritim cu barje. Ca urmare a acestei atitudini a APMC, traficul de mărfuri cu barje reprezintă 50% din total.
Mai mult, în apropiere de Bucureşti, pe şoseaua de centură, o firmă privată construieşte un centru logistic, cu spaţii de depozitare containere, cu racord la calea ferată. Acesta va fi dat în folosinţă în vara 2004. Firma respectivă a intrat deja în legătură cu administratorii noului Terminal de Containere.
Oaspeţii olandezi sunt interesaţi să afle dacă este fezabil să transporte până în Portul Constanţa marfă produsă la Budapesta, din materie primă adusă din Extremul Orient, pentru ca apoi produsul finit să fie transportat pe calea apei, cu economie de timp şi costuri.

Despre CN ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME S.A. CONSTANTA

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta - Incinta Port, Gara Maritima, Constanta, cod 900900
Telefon: 0241-611540
Fax: 0241-619512
Adresa web: www.portofconstantza.com

Pentru mai multe informatii, contactati: Alina Petoanca sau Lucia Fifere
amitu@constantza-port.ro, lciornei@constantza-port

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cn-administratia-porturilor-maritime-s-a-constanta/transporturile-navale-si-expeditiile-vizate-de-olandezi