ACȚIUNE! Au început filmările pentru filmul „Noaptea lui Vlad”, care promite o experiență imersivă în istoria românilor

BUCURESTI - 21 martie 2024

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

București, 21 martie 2024. La 204 ani de la nașterea lui Alexandru Ioan Cuza, Grivița Studio a pornit producția unui film independent care își propune să fie unul dintre cele mai mari succese ale filmului românesc în 2024 și să devină o peliculă de referință.

George Burcea & Filip Munteanu

George Burcea & Filip Munteanu

Distribuția e un all star cast, care va cuceri marile ecrane: George Burcea (în rolul lui Cuza), Filip Munteanu din Clanul în rolul băiețelului Vlad, Giulia Anghelescu (Raluca, mama lui Vlad), Marian Olteanu (în rolul tatălui), Daniel Nuță, care îl intepretează din nou pe Vlad Țepeș, după ce l-a jucat pe legendarul voievod în succesul Netflix The Ottomans, Monica Bârlădeanu (în rolul Reginei Maria), Bogdan Farcaș (în rolul Apostolului Andrei), Denis Ștefan (în rolul lui Dragoș), Costel Cașcaval (Paznicul Nea Bebe).

 

Filmările au început la Muzeul Imersiv al Noilor Arte – MINA și vor continua în București la Grivița Studio, Muzeul Național de Geologie, precum și în țară, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, Rezervația de zimbri de la Hațeg și cetățile de la Enisala și Histria.

 

Noaptea lui Vlad e un proiect în premieră, un fantasy, care se adresează întregii familii și care capitalizează succesul recent al filmului comercial românesc.

 

„E un popcorn movie cu mult suflet și cu o perspectivă inedită asupra unor eroi din istoria românilor. Un proiect la care am visat de peste zece ani, din perioada în care, alături de regizor și de scenarist, puneam în scenă spectacole de teatru istoric în aer liber, care se bucurau de un succes extraordinar. Acum a venit momentul să trecem la următorul nivel și să facem film.” A declarat Dorian Stan, producătorul filmului, co-owner Grivița Studio.

 

Povestea e centrată în jurul relației dintre copilul din zilele noastre, Vlad și domnitorul Alexandru Ioan Cuza -  care, într-o împrejurare ce va fi descoperită în sala de cinema de către spectatori – are la dispoziție o oră și jumătate pentru a-i spune o poveste foarte importantă, ce îi va influența băiețelului destinul.

 

„Le sunt recunoscător lui Dorian, Ștefan și Ciprian pentru că au plăcut scenariul și fiecare din postura de producători, respectiv regizor contribuie decisiv la transformarea lui într-o experiență memorabilă. Sunt foarte bucuros pentru că personajele vor fi interpretate de actori uluitori și frânturile de istorie ilustrate vor prinde viață pe marile ecrane. Sunt copleșit și fiindcă verbalizez aceste gânduri pozitive chiar de ziua lui Alexandru Ioan Cuza.” A spus scenaristul Alex Molico.

 

Filmul e un gen care e încercat în premieră în acest mileniu în filmul românesc și include aportul tehnologiei de ultimă oră, filmările desfășurate în galeriile de artă imersivă fiind o provocare pentru întreaga echipă.

 

„Spectatorii de toate vârstele vor să vadă film istoric românesc gândit să fie un succes comercial. Cei maturi au nostalgia filmelor istorice văzute în copilărie, iar cei tineri au curiozitatea de vedea cum ne raportăm azi la istoria și la eroii noștri. Am ocazia de a spune o poveste care va rămâne cu tine și pe care vei vrea să o revezi. O poveste pe care o vei spune prietenilor și îi vei trimite să vadă și ei acest film.” A declarat regizorul Ciprian Dumitrașcu.

 

O contribuție majoră la realizarea acestui film românesc independent o are și Avanpost Studios, care în perioada de post producție are misiunea de a contura dimensiunea fantasy a proiectului Noaptea lui Vlad.

 

Bugetul asigurat din fonduri private confirmă momentul fără precedent al filmului românesc, care a redevenit și un produs ce poate să fie văzut drept o investiție.

 

Filmările sunt programate să se încheie pe 18 aprilie. Pe rețelele de socializare, se poate deja intra în atmosfera unui film-eveniment și se poate interacționa cu echipa.

 

„Am produs reclame, videoclipuri, documentare, dar ca orice producător care înainte de toate a fost un copil fascinat de filme am visat că pot face parte dintr-o echipă care își propune un proiect de ficțiune atât de ambițios și cred că toți dintre noi trăim în aceste zile o întâlnire cu destinul, precum cea trăită de Vlad în film.” A declarat Ștefan Vasiliu, co-owner Grivița Studio.

 

Întâlnirea cu băiețelul Vlad și Alecsandru Ioan (echipa promite că veți descoperi în film de ce e numit acum așa Cuza) și cu alți 10 eroi ai românilor va avea loc în sălile de cinematograf, cel mai probabil, în jurul datei de 1 iunie 2024, un cadou atât pentru copii cât și pentru copiii din noi!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/compas-studio/ac-iune-au-inceput-filmarile-pentru-filmul-noaptea-lui-vlad-care-promite-o-experienta-imersiva-in-istoria-romanilor