Au nevoie coachii de dezvoltare personală?

BUCURESTI - 9 decembrie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Daniel Bichiş, Master Coach Trainer (ICI), vă provoacă să descoperiţi relaţia dintre nivelul de dezvoltare personală al coachului şi capacitatea sa de a-şi ajuta clienţii. Joi, 11 decembrie 2008, în sala Jad a U Business Center puteţi afla de ce sunteţi mai eficienţi în special privinţa anumitor tipuri de clienţi sau subiecte. Şi pentru că este vorba despre seria de întâlniri Knowledge Caffee organizate de Romanian Coaching Guild - ARC, participanţii vor fi angrenaţi într-un proces interactiv, în finalul căruia îşi pot defini obiective şi un plan de acţiune referitoare la propria dezvoltare personală.

Pregătirea de coach vizează în primul rând dezvoltarea abilităţilor de comunicare menite să susţină procese de tip GROW în interacţia cu clienţii. Pentru certificare, se realizează şedinţe de coaching personal, menite să faciliteze atingerea obiectivelor personale ale coachului şi să-i ofere un model comportamental. Ulterior, prin peer coaching şi supervizare se asigură dezvoltarea profesională continuă şi rezolvarea dificultăţilor întâlnite în practică. În tot acest proces nu există un loc explicit pentru dezvoltarea personală, fiecare coach interesându-se mai mult sau mai puţin de această dimensiune.
Pe de altă parte, majoritatea problemelor cu care se confruntă clienţii de coaching îşi au originea într-o insuficientă maturizare emoţională şi comportamentală. Cel mai adesea, ele sunt generate de patru elemente:
• incapacitatea de a percepe şi interpreta corect realitatea externă,
• tendinţa de autoiluzionare şi autolimitare,
• dificultăţi de relaţionare cu ceilalţi,
• automotivarea deficitară şi dependenţa de motivarea externă.
Rolul principal al coachului este de a-şi sprijini clienţii să depăşească asemenea limitări şi să se dezvolte, pentru a putea să dea răspunsuri mature provocărilor vieţii. Ce se ntâmplă însă atunci când un coach, anrtenat să relaţioneze cu oricine şi extrem de eficient ca motivator, nu este la fel de avasat în privinţa capacităţii de detectare a iluziilor şi limitărilor clientului, sau are la rândul său deformări ale interpretării realităţii externe? Întrebările, provocările, feedbackul său sunt oare la fel de eficiente? Sau în relaţia sa cu clienţii apar probleme de o natură specială, ce pot fi conştientizate şi depăşite prin supervizare, sau pot rămâne latente şi produce efecte latente? Poate peer grupul să se substituie unui supervizor calificat?
Pentru toţi cei angrenaţi în activitatea de coaching sau aflaţi în formare de coach, subiectul este extrem de important, deoarece poate conduce la insighturi profunde, care să le transforme profund relaţia cu clienţii. De aceea, membrii Romanian Coaching Guild - ARC, precum şi celelalte persoane interesate de coaching, pot participa la workshopul organizat în seria Knowledge Caffee joi, 11 decembrie 2008, în sala Jad a U Business Center (B-dul Iancu de Hunedoara nr. 8, clădirea Citibank de lângă Piaţa Victoriei, uşa din stânga, la mezanin). Intrarea este gratuită.,dar beneficiile sunt nepreţuite.

Despre COMPETENT CONSULTING SRL

Competent Consulting oferă consultanţă şi training în domeniul dezvoltării personale şi organizaţionale, folosind cele mai noi descoperiri din NLP şi inteligenţa emoţională pentru a asigura clienţilor săi avantaje asupra competitorilor şi obţinerea de efecte economice notabile prin investiţii minime. Deviza Competent Consulting este „Succesul dumneavoastră este profesia noastră”.
Mariana Bichiş
manager Competent Consulting
tel. 0788-294-801, 0726-881-801
contact@competent.ro