DUCTIL da actionarilor peste 45% din profitul net din 2004 sub forma de dividende

Buzau - 15 aprilie 2005

Comunicat tip General in Industrie

DUCTIL, principalul furnizor roman de solutii globale pentru sudare si taiere, repartizeaza peste 45% din profitul net obtinut anul trecut actionarilor, sub forma de dividende. Astfel, din rezultatul net realizat in 2004, 2,14 mil. Euro revin actionarilor, conform hotararii Adunarii Generale a Actionarilor DUCTIL.

DUCTIL da actionarilor peste 45% din profitul net din 2004 sub forma de dividende

DUCTIL a realizat in 2004, prin vanzarea de consumabile, echipamente si accesorii de sudare si taiere, echipamente de aspiratie si servicii in domeniul sau de activitate, venituri de 28,179 milioane Euro, profitul net aferent cifrei de afaceri fiind de 4,158 milioane Euro.

Din profitul obtinut, peste 45% va reveni actionarilor, urmand a fi distribuit sub forma de dividende in urmatoarea perioada. Pachetul majoritar de actiuni al DUCTIL (70,866%), este detinut de Grupul multinational AIR LIQUIDE WELDING, prin compania italiana FRO. Celelalte actiuni apartin BROADHURST INVESTMENTS Ltd (13,719%) iar un procent de 15,416% este detinut de actionari mai mici. Valoarea dividendului pentru fiecare actiune va fi de 420 de lei, din care se va retine impozitul pe dividende conform prevederilor legale.

Cea mai mare parte a cifrei de afaceri, peste 90%, a fost realizata in 2004 prin comercializarea consumabilelor de sudare – electrozi de sudare din productie proprie, fabricati la Buzau si consumabile speciale produse in unitatile Grupului – mama, AIR LIQUIDE WELDING, DUCTIL detinand in prezent peste 50% din piata acestor produse in Romania. In afara de consumabile, DUCTIL a mai vandut anul trecut echipamente de sudare si taiere, instalatii automate de taiere cu comanda numerica, echipamente si accesorii oxigaz si alte accesorii pentru sudare si taiere, cu cote de piata in crestere fata de anii trecuti.

Cea mai mare parte din cifra de afaceri a fost realizata in 2004 prin vanzarile pe piata interna, acestea reprezentand peste 72% din total, restul provenind din vanzarile realizate in Europa Centrala si de Est, Asia, Africa si Orientul Mijlociu.

Bugetul de Venituri si Cheltuieli aprobat de AGA DUCTIL pentru acest an prognozeaza pentru sfarsitul anului o cifra de afaceri de 30,4 milioane Euro. Cresterea cifrei de afaceri se va realiza in principal prin largirea gamei de echipamente automate, care va cuprinde, alaturi de cele de taiere, instalatii de sudare automata. De asemenea, DUCTIL a lansat pe piata anul acesta o noua gama de accesorii pentru sudare si a extins aria de servicii oferite clientilor, in prezent compania asigurand servicii de formare profesionala in domeniul sudarii si taierii, CAP Audit, service echipamente, etc. Din acest an, standardul serviciilor de service asigurate pentru echipamentele comercializate va creste, prin darea in folosinta a unui service modern, construit la Buzau.

Referindu-se la rezultatele companiei, Directorul General Adjunct Razvan BATRINU afirma: “Dupa o crestere exceptionala in 2004, favorizata de cresterea economica globala dar datorata in principal efortului echipei, DUCTIL isi propune si pentru anul 2005 o crestere superioara celei prognozate pentru economia nationala. Rezultatele bune obtinute ne-au permis in 2004 sa ne implicam mai mult fata de anii trecuti in formarea specialistilor in domeniul nostru de activitate, prin amenajarea si dotarea completa a doua laboratoare de sudare moderne la Universitatea Politehnica Bucuresti, investitia totala fiind de peste 45.000 Euro.”

Despre DUCTIL

Compania buzoiana DUCTIL, lider pe piata de sudare si taiere din Romania, detine 183.995.960 actiuni, cu o valoare nominala de 1.000 lei. Societatea produce electrozi inveliti pentru sudarea metalelor si comercializeaza intreaga gama de consumabile, echipamente si accesorii pentru sudare si taiere, produse de societati apartinand Grupului mama, AIR LIQUIDE Welding. DUCTIL asigura consultanta, asistenta tehnica si service pentru produsele comercializate precum si servicii de formare profesionala si autorizare in sudare si taiere prin centrul de formare propriu, situat la Buzau.
Cristina IONITA
tel. 0745111786
cristina.ionita@airliquide.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ductil/ductil-da-actionarilor-peste-45-din-profitul-net-din-2004-sub-forma-de-dividende