ECDL pentru un Internet mai sigur – Safer Internet Day 2014

BUCURESTI - 11 februarie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social

Internetul mobil este cel mai accesat astazi de catre copii aducand in atentie atat noi oportunitati cat si noi riscuri la care acestia sunt expusi in mediul virtual.

11 februarie 2014 este Ziua Internationala a Sigurantei pe Internet , moment punctat la Bucuresti de ECDL ROMANIA impreuna cu premiantii concursului "Impreuna facem Internetul mai bun!" si partenerii Sigur.info printr-o conferinta in cadrul careia s-a lansat Ghidul Scolar pentru utilizarea in siguranta a Internetului avizat de Ministerul Educatiei si concluziile cercetarii Net Children Get Mobile.

Conform raportului Net Children Go Mobile prezentat pe 11 februarie 2014 in cadrul evenimentului organizat de consortiul Sigur.info, 51% dintre copiii cu varste intre 9-16 ani din Danemarca, Irlanda, Italia, Romania si Marea Britanie detin astazi un smartphone si 45% il utilizeaza zilnic pentru a accesa Internetul, acestia fiind cei mai probabil sa fie expusi la riscurile online.

Siguranta informationala reprezinta un aspect important intr-o lume in care Internetul, in special Internetul mobil acum, castiga din ce in ce mai mult teren. ECDL ROMANIA incurajeaza utilizarea Internetului intr-un mod pozitiv, prin oferirea instrumentelor si competentelor care sa asigure folosirea responsabila si utila a mediului online si saluta aparitia Ghidului Scolar pentru utilizarea in siguranta a Internetului destinat cadrelor didactice si adultilor care doresc sa lucreze cu copiii si tinerii pe tematica utilizarii fara riscuri si cu eficienta a Internetului.

Cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet au fost premiati castigatorii concursului national “Impreuna facem Internetul mai bun!” adresat la nivel national copiilor si tinerilor intre 6 si 18 ani, care s-a bucurat de inscrierea a peste 500 de proiecte multimedia.

Ziua Sigurantei pe Internet este un eveniment sarbatorit la nivel european, desfasurandu-se anual in luna Februarie, sub egida retelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. ECDL ROMANIA este partener al proiectului Sigur.info coordonat la nivel national de catre Organizatia Salvati Copiii si sustinator al Zilei Sigurantei pe Internet in Romania.

 

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in 150 de tari si numara pana in prezent 13 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 700 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.ro sau www.ecdl.org.