Peste 12 000 de elevi au participat la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS. S-au publicat rezultatele pe bebras.ro

BUCURESTI - 24 noiembrie 2023

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social

Cel mai mare eveniment global de programare creativă BEBRAS International Challenge este organizat anual de ECDL / ICDL în România. Anul acesta, Săptămâna BEBRAS s-a desfășurat la începutul acestei luni în toate școlile interesate din țara noastră.
Aprox. 12 500 de elevi de gimnaziu și liceu din peste 466 de școli din România au răspuns provocării mondiale BEBRAS și s-au întrecut sub coordonarea a 668 de profesori . Elevii care au obținut punctaj maxim au primit titlul de SuperBebra. Felicitări tuturor!

BEBRAS se desfășoară în luna noiembrie a fiecărui an în peste 55 de țări de pe toate continentele lumii și îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaţionale şi să îi atragă spre Informatică.
Competenţele de gândire algoritmică şi programare pot fi certificate la standard recunoscut internaţional prin modulul ECDL Computing (Python).

Bebras, competente digitale, programare, programare creativa, elevi, profesori, scoala, concurs, ECDL, ICDL

Bebras, competente digitale, programare, programare creativa, elevi, profesori, scoala, concurs, ECDL, ICDL

În fiecare an, mii de elevi din România, alături de sute de profesori coordonatori, se alătură evenimentului global BEBRAS International Challenge.

Participarea la această competiţie le oferă elevilor oportunitatea de a-și testa abilitățile logice și de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar și provocatoare.

Competiția se desfășoră exclusiv online în cadrul fiecărei unități școlare, sub supravegherea unui profesor. Participarea este voluntară pentru profesorii coordonatori şi gratuită pentru toţi elevii români.

Competiţia se desfăşoară pe 4 categorii: Benjamin (clasele V si VI), Cadet (clasele VII si VIII), Junior (clasele IX si X), Senior (clasele XI si XII).

 

Anul acesta, peste 12.000 de elevi români au răspuns provocării BEBRAS în perioada 30 octombrie - 12 noiembrie, alăturându-se tinerilor din întreaga lume. Cei care au obținut punctaj maxim au reușit să primească diploma de merit SuperBebra.

 

Până acum, au participat peste 80.000 de elevi din toată țara la toate ediţiile BEBRAS Romania.

Informaţii despre rezultatele finale BEBRAS Romania sunt disponibile pe bebras.ro 

 

ECDL/ ICDL – The Digital Skills Standard sprijină cu fermitate inițiativele de dezvoltare a competențelor digitale și pledează în favoarea unei abordări integrate a educației IT, care să îi ofere fiecărui elev posibilitatea de a învăța elementele fundamentale ale informaticii,  în acelaşi timp cu alfabetizarea digitală.

Astăzi, este esențial ca elevii şi profesorii să îşi dezvolte abilităţi ITC solide. Numai aşa şcolile pot beneficia de tehnologia online şi de toate oportunităţile şi facilităţile digitale de învăţare şi predare.

Competențele de alfabetizare digitală sunt relevante și susțin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competenţe ar trebui dezvoltate simultan și complementar cu Informatica.

 

În România până în prezent, peste 100 000 de liceeni şi-au echivalat proba de competenţe digitale de la Bacalaureat cu ECDL PROFIL BAC.

ECDL/ ICDL are în portofoliu modulul Computing, prin care se pot certifica la standard internaţional competenţele de programare (Python) şi gândire algoritmică.

ICDL – The Digital Skills Standard este  noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competenţelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent.

 

ECDL Romania este Operatorul National al licentei ECDL/ ICDL, cu o retea de peste 800 de centre de instruire si testare acreditate de-a lungul tipului, pe intreg teritoriul tarii.

 

ICDL Foundation este o organizatie internationala dedicata dezvoltarii standardelor de competente digitale la nivelul fortei de munca, in educatie si la nivelul societatii in general.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL Romania
ECDL/ ICDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 17 milioane de persoane inregistrate in program.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/peste-12-000-de-elevi-au-participat-la-provocarea-mondiala-de-programare-creativa-bebras-s-au-publicat-rezultatele-pe-bebras-ro