Primul program Digital Citizen de educatie digitala a varstinicilor continua

BUCURESTI - 20 septembrie 2021

Comunicat tip General in IT&C, Social, CSR

Noi grupe de alfabetizare digitala pentru seniori incep in aceasta luna.
Programul Digital Citizen ofera acces la lumea online inclusiv persoanelor varstnice, cele mai expuse riscului de izolare digitala.

ECDL Romania continua programul de educatie digitala pentru seniori prin parteneriatul incheiat cu Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti (CSMB).
Digitalizarea nu trebuie sa lase pe nimeni in urma!

Digital citizen, educatie digitala, seniori, varstnici, alfabetizare digitala, digitalizare, incluziune digitala, ECDL, ICDL

Digital citizen, educatie digitala, seniori, varstnici, alfabetizare digitala, digitalizare, incluziune digitala, ECDL, ICDL

Timp de o luna, fiecare dintre varstnicii ce vor participa la Digital Citizen va invata elementele de baza ale folosirii computerului si Internetului, fiind sprijiniti sa devina utilizatori independenti ai acestor instrumente. Vor reusi astfel cu totii sa devina mai activi, sa comunice mai mult si mai usor cu cei dragi si sa capete incredere in folosirea serviciilor din spatiul virtual, ce le vor imbunatati semnificativ viata de zi cu zi. In plus, vor putea apoi sa navigheze in lumea digitala in siguranta, fara a cadea cu usurinta victime pericolelor cibernetice sau informatiilor si stirilor false.

 

La cele 4 noi grupe, care incep pregatirea pe 20 septembrie la spatiul educational ECDL EduHub din Veranda Mall, vor participa seniori din reteaua Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti.

Programul ECDL Digital Citizen urmareste sa ii introduca pe terenul digital pe cat mai multi seniori, prin intermediul unui modul de certificare a competentelor de literatie digitala, recunoscut european si international.

Este limpede ca digitalizare fara competente digitale nu exista. Orice investitie in tehnologie poate fi eficienta doar daca este dublata de programe relevante de competente digitale. Serviciile de e-guvernare, e-commerce, e-banking, e-health etc. reclama aptitudini digitale elementare pentru intreaga populatie. Numai asa societatea chiar se va bucura de avantajele tehnologiei, calitatea vietii va creste si  ne vom raporta la un proces real de tranzitie digitala.

 

ECDL Romania a pornit programul pilot Digital Citizen in luna aprilie a acestui an pentru persoanele varstnice din centrele de zi din cadrul Directiei de Asistenta Sociala - DGASPC Sector 2. Pana acum deja 6 grupe de seniori din comunitate au finalizat cu succes primul program de alfabetizare digitala care si-a propus sa ii aduca pe seniori alaturi de noi in lumea online.

 

Digital Citizen este special dezvoltat de catre ECDL Foundation pentru a raspunde nevoilor de astazi ale persoanelor care nu au nicio experienta in domeniul computerelor si al Internetului. Acestea risca sa fie izolate in afara societatii digitale, fara a beneficia de toate oportunitatile digitalizarii ce pot imbunatati semnificativ viata.

Digital Citizen ajuta la indepartarea fricii de a folosi un computer printr-o abordare simpla, foarte prietenoasa, de educare a persoanelor in abilitatile de baza ale utilizarii unui computer, e-mail si Internet.

Detalii inscrieri CSMB: contact@cs-mb.ro; 021 794 3260

 

ECDL / ICDL – standardul international pentru competente digitale

 

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 800 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii. Prin reteaua de Centre de Testare ECDL dezvoltata la nivel national si prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigura tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la standard international si pe un anumit nivel competentele digitale. Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii  in companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarilor ECDL.

 

ECDL Foundation este o organizatie internationala dedicata dezvoltarii standardelor de competente digitale la nivelul fortei de munca, in educatie si la nivelul societatii in general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei retele globale active, permit indivizilor si organizatiilor sa evalueze, sa dezvolte si sa certifice competente de utilizare a computerelor si a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.

Calitatea si reputatia ECDL sunt construite pe 20 de ani de experienta in a asigura programe de certificare in 40 de limbi vorbite in intreaga lume. Succesul ECDL se bazeaza pe inovarea continua in dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare si  aderarea consecventa la standardele ECDL de asigurare a calitatii.

 

Contact ECDL Romania: marketing@ecdl.ro, 021 316 99 22, www.ecdl.ro, www.facebook.com/ECDLRomania

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
ECDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 15 milioane de persoane inregistrate in program.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/primul-program-digital-citizen-de-educatie-digitala-a-varstinicilor-continua