Care este alegerea potrivită în materie de saltele pentru copii

BUCURESTI - 12 iulie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Când te afli în postura de părinte căutările nu se finalizează niciodată, acestea fiind mereu focusate pe nevoile și sănătatea celor mici.

Home Code

Home Code

Nu vom neglija nici grija legată de confortul în timpul somnului, motiv pentru care multe vaiante de pe piață vor aduce cu sine o doză de confuzie. Suntem aici să lămurim câteva aspecte concrete pe care să le urmăriți atunci când doriți o saltea de pat calitativă.

Fermitatea

Printre primele considerente pe care trebuie să le aveți în vedere când cautați o saltea pentru copii se identifică fermitatea. Susținerea corectă a coloanei vertebrale marchează o caracteristică importantă care va dicta calitatea somnului pe cele 8-10 ore în care copilul își petrece timpul în pat.

De regulă, în primii ani de viață nu se recomandă ca salteaua să fie confecționată din spumă cu memorie. Analizând această direcție, punctăm faptul că cei mici se dezvlotă extrem de repede iar ultimul lucru pe care ni-l dorim este ca structura corporală să nu se dezvolte corespunzător.

Pe tot parcursul somnului, coloana are nevoie de un echilibru neutru, fără stress și presiune din partea materialului saltelei. Cu alte cuvinte, salteaua de pat pentru a-și cuprinde caracterul util este necesar să fie suficient de fermă pentru a susține corect corpul, dar și potrivit de moale pentru ca cel mic să simtă confort.

Spre exemplu, dacă doriți o saltea pentru bebeluși, o variantă ortopedică poate fi opțiunea ideală care va aduce liniște și un somn odihnitor. Acest tip de saltele sunt tari și conțin fibre de bambus, iar textilul din bumbac care este integrat în această categorie este cu fibre de bambus care permite circulația mult mai ușoară a aerului.

Dimensiunea ideală

În cele mai fragede etape ale dezvoltării, cum regăsim primii trei ani din viață, o saltea potrivită pentru dimensiunea copilului este de 70X140. Bineînțeles, vom întâlni și modele cu dimensiuni mai reduse, însă această decizie este personalizată de la persoană la persoană.

După ce am depășim pragul de trei, copiii au de regulă nevoie de o saltea cu dimensiunea de 90X200, parametri care vor fi ușor de integrat în încăpere dar care vor oferi suficient confort pentru tot ceea ce au nevoie micii prichindei.

Când drumurile iau o altă întorsătură și adolescența bate la ușă, dimensiunea ideală pentru saltea este de 140X200. O saltea pentru copii trebuie să dețină suficient spațiu pentru ca cei mici să dispună de confort optim.

Grosimea saltelei

După cum bine știți sau vă puteți da seama, copiii au nevoi diferite în comparație cu adulții, deci și de sprijin puțin mai deosebit. Grosimea saltelei este un criteriu care se integrează în acest capitol, mai ales dacă facem referire la vârstele fragede.

Grosimea saltelei este importantă deoarece, la cele mai fragede vârste cei mici nu vor izbuti să escaladeze un munte de saltea, ci vor avea nevoie de o dimensiune potrivită pentru capacitățile lor. Ei bine, una ditre cele mai potrivite dimensiuni se înacadrează între 15-30 cm.

Materialul și textura sa

O parte a bună a tehnologiei și a studiilor au adus beneficii și în acest palier al vieții omului. Saltelele sunt concepute în acest moment din nenumărate fibre, iar cele mai sensibile persoane pot alege în funcție de nevoi din magazine virtuale care țin cont de acest parametru.

Pe homecode.ro găsești saltele pentru copii dar și pentru adulți, care oferă o senzație plăcută la atingere. Fiecare model este conceput pentru a servi unor nevoi diferite, gama fiind extrem de bine completată de variante în dimensiuni ce variază de la cele mai mici, până la cele mai mari.

Contruiește-ți cu încredere lista criteriilor de selecție și vizualizează magazinul virtual homecode.ro pentru a dispune de confort și calitate deosebite la prețuri excepționale.