Cum alegi gresia perfectă? Află ce trebuie să știi înainte să-ți decorezi baia!

BUCURESTI - 2 aprilie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Atunci când ești în căutarea celor mai bune materiale pentru design-ul interior, ești nevoit să te confrunți cu o serie de variante care, de cele mai multe ori, te pun în dificultate, fie din punct de vedere al calității, fie a prețului. Cert este că, există câteva aspecte generale pe care trebuie să le iei în cosiderare atunci când dorești ca design-ul final să corespundă cu imaginea mentală pe care ți-ai creat-o.

design baie

design baie

 Decorul perfect are în vizor atât materialul, cât și nuanța, ambele contribuind la crearea celor mai frumoase design-uri existente. Ai încredere în alegerile tale!  

SIGMA XXL

Alegeți armonios gresia din baie

Dacă nu sunteți încă pregătit pentru o renovare completă, gresia poate face ca o baie să arate spectaculos fără a schimba nimic altceva.

Dimensiunea, forma, materialul, culoarea și finisajul intră în joc atunci când vine vorba de alegerea gresiei. O gamă extinsă de culori și colecții de gresii deosebite găsiți pe site-ul sigmaxxl.ro!

De cele mai multe ori, gustul personal influențează semnificativ alegerea finală. Cu toate acestea, există recomandări de urmat pentru a nu exagera, pentru a nu crea combinații riscante și pentru a doza mai bine paletele, astfel încât rezultatul să fie armonios din punct de vedere estetic.

Punctul de plecare pentru a decide ce gresie să folosiți în baie este paleta de culori: de la tonuri neutre la închise, de la culori luminoase la pastelate. Evaluarea trebuie făcută cu atenție, deoarece, culoarea se schimbă și în funcție de textura plăcii. 

De fapt, gresia oferă o imagine de ansamblu a încăperii, un factor ce determină transformarea aspectului general este lumina.

Indiferent de proveniența sursei de lumină, aceasta reușește să inunde complet încăperea generând un efect semnificativ asupra întregului aspect, fie că avem în discuție un finisaj mat sau lucios. 

Alegeți culoarea plăcilor de baie

De la plăci de sticlă la pietre naturale, în colecția pusă la dispoziție de SIGMA o să descoperiți, cu siguranță, ”acel ceva” de care aveți nevoie.

Pentru băile mici, luați în considerare instalarea plăcilor în culori deschise, precum pasteluri moi și culori neutre. Aceste nuanțe subtile, deschise, vor transforma complet imaginea vizuală prin calităților lor impunătoare, și, totodată, vor da celor mai mici încăperi iluzia de grandoare.

Pentru băile mari, puteți utiliza nuanțe mai închise, mai saturate, cum ar fi maro sau maro închis. Luați în considerare nuanțe mai luminoase dacă baia primește multă lumină sau dacă este supradimensionată.

Culorile deschise. Plăcile în nuanțe deschise impresionează privirea, oferă senzații plăcute și sunt o alegere perfectă pentru băile rafinate. Totodată, prin amplasarea strategică a acestor plăci, în nuanțe deschise, se creează iluzia unei încăperi mai spațioase, în pofida faptului real care demonstrează fix contrariul. Sunt ideale culorile: alb, crem, bej sau maro deschis.

Culori închise. Culorile mai închise sunt ideale pentru a adăuga căldură într-o cameră. Gri, maro închis sau variantele în două nuanțe pot ajuta la crearea unei compoziții originale cu impact cromatic puternic.

Culorile chitului. Culoarea și textura chitului sunt foarte importante. Deși majoritatea oamenilor nu consideră că este un factor determinant în estetica gresiei, cert este că, folosirea unei culori și texturi potrivite, vă poate completa perfect design-ul final al băii, iar impactul general va fi unul pe măsura așteptărilor.

Cu siguranță, aspectul are un rol primordial pentru orice încăpere, mai cu precizie pentru băi, având în vedere faptul că majoritatea persoanelor își petrec clipele de relaxare și destindere în interiorul băii.

Design-ul interior creat în nuanțele preferate dau un aer unic, creează armonie, ambient plăcut, cald și intim care generează o stare generală de bine. 

În orice caz, pentru a fi la curent cu privire la tendințele actuale în coloristica băilor, apelați cu încredere la sfatul profesioniștilor, care oferă clienților cele mai bune sfaturi și îndrumări spre achziționarea celor mai potrivite produse, în funcție de preferințe și buget.

Dacă doriți calitate și un preț accesibil, specialiștii SIGMA XXL vă stau la dispoziție pentru a vă transforma orice dorință de design interior în realitate.