Cum poți să îți promovezi eficient afacerea în mediul online?

BUCURESTI - 12 august 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Retail

Cu siguranță te-ai întrebat de nenumărate ori cum ai putea sa te folosești de mediul online pentru a-ți dezvolta magazinul online într-un mod cât mai simplu. Am observat cu toții dinamica recentă a mediului digital și rolul din ce în ce mai important pe care acesta îl joacă în viețile noastre.

Ecom Digital - Marketing Plan

Ecom Digital - Marketing Plan

 Continutul este particula atomica a marketingului digital 

Ecom Digital

Îți vom dezvălui care sunt cele mai eficiente metode de a lansa și a crește o afacere în mediul virtual:

Marketingul prin conținut

Dacă îți dorești să promovezi online o afacere într-un mod care să te diferențieze de concurență, să creezi relații cu clienții tăi și să îți mărești vânzările, toate acestea într-un mod eficient, atunci content marketing-ul este ceea ce ai nevoie.

Marketingul prin conținut, cunoscut și sub numele de inbound marketing, reprezintă una din cele mai bune strategii pe termen mediu și lung. Această metodă de promovare te ajută să atragi trafic gratuit către site-ul tău, să devii mai cunoscut în rândul publicului țintă și, cu timpul, să transformi vizitatorii în clienți.

Cel mai comun mod prin care această metodă de promovare este pusă în practică este prin intermediul unui blog. Cuvântul „ blog ” nu se referă doar la a publica noutăți despre ce ai mai făcut tu sau compania ta. Este vorba despre crearea în mod regulat a articolelor și a altor tipuri de conținut care să rezolve probleme reale și să satisfacă curiozități ale clienților tăi.

 

Promovează-ți gratuit site-ul pe Google prin SEO de calitate

Deși o strategie mai veche decât Social Media Marketing, SEO poate fi cu mult mai eficientă decât aceasta.

Spre deosebire de alte metode de promovare online , optimizarea SEO este mult mai sustenabilă. Odată ce ai ajuns în topul rezultatelor, este relativ ușor să te menții acolo și ai zilnic trafic gratuit către magazinul tău online.

 

 Social Media făcut corect

Când se vorbește despre social media marketing în România  este vorba despre Facebook și Instagram. Acestea sunt principalele și cam singurele platforme de promovare care chiar pot aduce rezultate.

Un lucru care trebuie menționat este faptul că social media nu mai este gratuită.

Probabil ai încercat și tu promovarea pe Facebook și ai obsetrvat că postările nu sunt văzute de foarte multe persoane.

Pe Instagram, dacă folosim corect hashtag-urile, încă putem ajunge la un număr decent de oameni. Dar, cu siguranță, cu timpul, și acolo va scădea dramatic impactul organic al postărilor.

O modalitate potrivită pentru a reuși să te promovezi, dacă înțelegi cum funcționează Facebook, este de a crea video-uri care să devină virale și astfel te ajută să devii cunoscut în rândul publicului tău țintă.

 

Credem cu putere că succesul unei companii se poate măsura prin calitatea interacțiunii cu clienții și prin capacitatea de identificare a nevoileor acestora în momentul apariției lor, iar mediul online excelează în a oferi oportunități de creștere în aceaste direcții.

Dacă aceste lucruri ți se par greu de realizat pe cont propriu, specialiștii ECOM DIGITAL îți oferă servicii profesionale de marketing online care te vor ajuta să îți crești în mediul virtual și să îți dezvolți afacerea.