Cum se efectuează repatrierea decedaților din Italia?

Alba Iulia - 21 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Social, Logistica/Transport

Din dorința de a avea un trai mai bun, cu locuri de muncă mai bine plătite decât în România, numeroase persoane din țara noastră s-au îndreptat către Italia. Astfel, dacă luăm în considerare numărul semnificativ de români care fie lucrează, fie locuiesc temporar sau și-au stabilit domiciliul definitiv pe meleagurile italienești, este firesc și ca evenimentele neplăcute ce fac parte din parcursul vieții lor să fie la fel de multe.

Servicii eRepatriere

Servicii eRepatriere

 Oferim servicii funerare concepute pentru a asigura familiilor îndurerate repatrierea unei persoane dragi în cel mai scurt timp pentru a se putea înmormânta cum se cuvine în locul natal. Aceasta situație se petrece de obicei într-un mod neprevazut, motiv pentru care noi asiguram transport international din Italia în România sigur și promt. 

eRepatriere

Acesta este și principalul motiv care a generat creșterea solicitărilor privind serviciile de repatriere decedați din Italia. Cu siguranță, nimeni nu își dorește să fie pus în situația de a pierde o persoană dragă, cu atât mai mult dacă aceasta a decedat în străinătate, unde sunt alte reguli față de cele din țara noastră.

Totuși, cum cursul vieții nu ține niciodată cont de voința sau de alegerile noastre, este necesar să fim pe deplin pregătiți, dar și informați despre procedura de repatriere a decedaților:

Transportul persoanei decedate către locul natal

Situația tragică cu care se confruntă familia îndoliată în astfel de momente dureroase presupune și numeroase dificultăți legate de organizarea transportului persoanei decedate. De altfel, această procedură nu poate fi realizată oricum, ci trebuie să se supună unor reguli internaționale, destul de stricte.

O soluție optimă la care putem apela în asemenea cazuri este colaborarea cu o firmă specializată în repatrierea decedaților , care acoperă și zona Italiei. Spre exemplu, compania eRepatriere asigură transportul internațional din Italia în România, cu autospeciale funerare adaptate tuturor cerințelor impuse, fiind omologate conform legislației aflată în vigoare.

Actele necesare repatrierii decedaților

O altă problemă care apare este legată de documentele ce trebuie întocmite, conform regulilor internaționale de transport a trupurilor neînsuflețite.

Prin urmare, odată ce decesul a fost constatat, sunt necesare o serie de acte, precum:

- Certificatul constatator al decesului, respectiv certificatul de îmbălsămare a defunctului (acestea se eliberează de către spital)

- Certificatul de deces internațional (este eliberat de către Autoritățile competente din Italia) sau certificatul de deces românesc (este întocmit după ce decesul a fost constatat fie la Ambasada, fie la Consulatul României din statul italian în care a survenit decesul)

- Pașaportul mortuar

- Autorizația pentru transportul internațional al persoanei decedate

- Documentele care atestă starea civilă a defunctului.

Odată ce ai contactat o firmă specializată de repatriere decedați din Italia, aceasta este responsabilă de întocmirea tuturor documentelor specificate mai sus și nu numai, dar și de îndeplinirea celorlalte condiții presupuse de transportul internațional al persoanei dragi neînsuflețite.

Prețul transportului funerar

Costurile serviciilor funerare de repatriere decedați din Italia depind de numărul kilometrilor pe care autospecialele îi efectuează până în locul natal al defunctului, dar și de tarifele implicate de eliberarea documentelor pentru transport.

Reprezentanții firmei erepatriere.ro își dovedesc de fiecare dată principiile morale, dar și empatia față de familiile îndoliate, asigurând prețuri accesibile, care să nu îngreuneze și mai mult situația tristă a rudelor persoanei decedate.

Dacă te confrunți cu o asemenea tragedie, poți afla mai multe informații despre serviciile de repatriere decedați din Italia, dar și despre repatrierea decedaților din alte țări din Europa (precum: Anglia, Ungaria, Spania, Olanda, Austria și Germania), accesând www.erepatriere.ro.