Iată cum îți poți amenaja bucătăria cu un plus de funcționalitate

BUCURESTI - 2 iulie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Retail

Una dintre cele mai importante camere din orice locuință este, fără discuție, bucătăria. Denumită și „inima casei”, această încăpere găzduiește în mod constant familia în formulă completă nu doar pentru a servi masa, ci și pentru a petrece timp de calitate împreună, schimbând impresii sau luând decizii importante.

amenajare baie

amenajare baie

 Stă în misiunea noastră să materializăm idei spectaculoase de design interior și să aducem în casele oamenilor siguranța și longevitatea materialelor de înaltă calitate. 

Sigma XXL

Întrucât petrecem destul de mult timp în bucătărie, devine esențial să ne asigurăm nivelul de confort necesar. În acest sens, plăcile ceramice joacă un rol extrem de relevant, atât din prisma aspectului, cât și în ceea privește funcționalitatea de care ar trebui să beneficiem. 

TOP 3 sfaturi utile pentru alegerea plăcilor ceramice ideale pentru o bucătărie confortabilă și practică 

Durabilitate și rezistență înaltă 

Înainte de a cumpăra gresie sau faianță pentru bucătărie, este recomandat să ținem cont de faptul că, în această încăpere, se pregătesc constant alimentele, ceea ce înseamnă o expunere ridicată la umiditate, la schimbările de temperatură, dar și la murdărie. 

De asemenea, bucătăria este una dintre acele camere din locuință care are nevoie de o curățare zilnică, iar timpul pe care îl acordăm acestei activități depinde, bineînțeles, de caracterul practic al materialelor din interiorul său.  

Dintre toate opțiunile disponibile pentru redecorarea bucătăriei, plăcile ceramice sunt considerate varianta optimă pe care o putem alege. De ce? Ei bine, în primul rând sunt durabile, rezistente la șocuri, iar caracteristicile lor tehnice permit utilizarea unui număr însemnat de soluții de curățare și de dezinfectare, indiferent de puterea acestora de acțiune. 

Siguranță deplină 

Un alt aspect pe care nu ar trebui să îl omitem în alegerea plăcilor ceramice potrivite pentru amenajarea bucătăriei este nivelul de siguranță pe care ni-l oferă. După cum am amintit și mai sus, această încăpere este mult mai predispusă la umiditate față de alte camere din locuință, sens în care putem fi în pericol de accidentare dacă pe suprafața pardoselii s-a depus grăsime, apă sau alte lichide. 

Așadar, indicatorul PEI (clasa de rezistență la abraziune) devine un criteriu vital pentru un plus de funcționalitate. 

Stilul dorit 

Din prisma design-ului, este recomandat să ne orientăm în funcție de dimensiunea bucătăriei pe care urmează să o redecorăm. În general, încăperile înguste reprezintă o adevărată provocare în amenajare și ne pot pune în dificultate. 

Cele mai potrivite plăci ceramice pentru bucătăriile de dimensiuni reduse sunt variantele deschise la culoare, care creează efectul de spațiu și care luminează încăperea. Totodată, dimensiunea și forma plăcilor de gresie și de faianță au un rol la fel de important pentru a obține doza optimă de funcționalitate. 

Fiecare persoană își dorește să beneficieze de maximum de confort în propria locuință, însă amenajarea unei case nu este o etapă facilă, în special dacă nu dispunem de experiență. De altfel, nu sunt deloc puțini nici cei care se ghidează în procesul de redecorare după pozele inspiraționale disponibile online, fără să ia în calcul și că ideile de pe internet nu pot fi întotdeauna aplicate și în realitate. 

Din acest motiv, specialiștii în domeniu ne pot salva locuința de la un adevărat eșec, oferindu-ne ajutorul de care avem nevoie. Și în materie de plăci ceramice pentru bucătărie, cine ne poate oferi soluții mai pertinente decât cei de la Sigma XXL ? Considerați specialiști în gresie și în faianță, experții de la sigmaxxl.ro ne întâmpină cu o gamă diversificată de plăci ceramice pentru interior, astfel încât să obținem combinația perfectă dintre confort și funcționalitate cu minimum de efort!